請問 南韓用電話/數據卡

請問南韓用嘅電話/數據卡, 五日就夠 ,中移嗰張深水埗買會唔會平啲? 又或者有邊張好用,平靚正? 謝謝幫忙!

回覆 1# irhk

上次用中移動, ok. 中移動網賣, 門市攞。

落機先買

你同服務員講,[屙篤茄,屙篤茄 sim card sim card 屙篤茄,kam sa mi da],咁就買到,佢明的。

回覆  irhk

上次用中移動, ok. 中移動網賣, 門市攞。
ltho3k 發表於 2017-1-7 00:04

謝謝師兄回覆!睇過官網賣$178有啲貴,所以想知 SSP 有無其他平靚正選擇。

落機先買

你同服務員講,[屙篤茄,屙篤茄 sim card sim card 屙篤茄,kam sa mi da],咁就買到,佢明的。: ...
貧果 發表於 2017-1-7 00:20

謝謝師兄指點!屋企一老一嫩跟團(我無份),所以要買定先。

回覆 4# irhk

咁就落鴨街買,平D。

回覆  irhk

咁就落鴨街買,平D。
貧果 發表於 2017-1-7 15:19

唔該哂,師兄。

請問有冇師兄用過呢張?okay 嗎?見平平地。謝謝!

第一,可以試下去搵下韓國觀光公社的網站,有機會有5日免費租借手機,免費上網。唔知推廣完左末。
第二,如非必要打電話,租wifi egg 比sim 卡更好。上次用crazy egg, 15蚊日(一個月前book 定,正價25),新用戶重有八折。
第三,去到韓國機場拎蛋又得,記得預約。可以睇下韓巢呢個網站。

第一,可以試下去搵下韓國觀光公社的網站,有機會有5日免費租借手機,免費上網。唔知推廣完左末。
第二,如 ...
yamtw 發表於 2017-1-8 18:03

謝謝師兄回覆及指點。

(第一)嗰個幾正,但係「僅可在仁川國際機場1樓的10跟11號門之間的SK電信漫遊中心租借跟歸還智慧型手機,SK電信漫遊中心的服務時間為上午6點至晚間10點」。
(第一)及(第三)要響韓國機場搞,佢倆唔識去搞,(第二)租wifi egg 都唔知佢倆掂唔掂!最好就係幫佢插定一張實用到嘅卡入電話!( 唔係講笑,佢連响iphone點拎張sim卡出嚟都唔識)

Wifi egg 無野搞,得開關。手機搵到個wifi egg , 入密碼就ok. 有手有腳無機械過敏就識。
Sim 卡又要activate,又要搜台 , 有機會要重啓手機先work(朋友試過),重煩。