[操作疑難] hemat 傾King

有冇人海外用過 hemat 傾King, 是否要先 申請, or 用先自動收費, 之前見有人講 $8/day, 不過官網只見月費收 $88. 無見到日費, 有師兄用過嗎 ?

有whatsapp仲用kingking?

以前hemat用過,在海外開傾king按“on”會即時扣$8/日,如果餘額不夠扣$8,當你打電話時你會聽到“不能為你提供服務... ” 同時他人也不能打入你的傾king電話。

現在已無用Hemat,所以唔知,但手中的hello卡,在香港已不能直接用傾king打電話,說“不能為你提供服務...”,唔知現在是不是要開傾king plan 才能用。

望月小妖 發表於 2017-1-15 12:23

請教點用whatsapp打
香港入境處
信用卡中心
家居電話
冇whatsapp手機

via HKEPC Reader for Android

香港入境處
信用卡中心
家居電話
冇whatsapp手機

via HKEPC Reader for ...
se126 發表於 2017-1-15 13:36

麻煩教埋點樣將打入既電話飛線去whatsapp ,唔想有MISS CALL

望月小妖 發表於 2017-1-15 12:23

whatsapp call 要雙方用數據,如果對方網絡訊號唔好,自己收爆訊號都無用,往往通話體驗强差人意,所以仍然有人認為whatsapp 通話差。

傾king是直接打去手機/固網,打比無whatsapp的老人家是比較好。

香港入境處
信用卡中心
家居電話
冇whatsapp手機

via HKEPC Reader for ...
se126 發表於 2017-1-15 13:36

Agree

以前hemat用過,在海外開傾king按“on”會即時扣$8/日,如果餘額不夠扣$8,當你打電話時你會聽到“不能為你 ...
zakumark 發表於 2017-1-15 12:32

我有兩張hello, 一張用到傾king, 一張用唔到, 應該同儲值餘額有關

回覆 2# 望月小妖

唔識就唔好出聲啦

回覆 8# taison

我hello卡有$6X結餘,已經不能用傾king一段時間了,之前有一段長時間在公司長用wifi開傾king待機,但唔知點解,後來不斷彈app,最後無再用,上年10月曾再開app,打去聽天氣,結果是傾king不能提供服務,換過幾部機重新裝app都係咁,但另一個上台plan仍然可用傾king。