[操作疑難] 新開hemat咭過左一日都未有送個1GB,點解呢?

琴晚(禮拜三凌晨12點左近),打179179開咭,按極*101#同*109#,仲上網login埋,都收唔到bonus 1GB個SMS黎,唔知有無ching試過咁既情況?
同埋,雖然張咭買個時封套係用膠紙痴過黎,但張sim無痕、開咭又有activate個SMS,足90日,應該係新,會唔會係其它地方出現問題?

上星期開一切正常 15分鐘就送1gb了
有冇上網Check 過

回覆 2# gooder123

謝謝回覆。我有上網check呀,都無show bonus...
真係唔明,以前都一直相安無事...唔知電話時間唔準,會唔會影響開咭 (唔會咁化學呀)?

唔好凌晨開卡,可能系統維護中,最好早上9:00後先開卡,我試過和你一樣,最終早上做多次開卡步驟就正常了

via HKEPC Reader for Android

回覆 4# rickytang882

係,呢個問題我都有諗過,但未知個解決方法
聽到有得reactivate,都放心d。

唔知,你個重新開咭步驟exactly係點?
重新打179179,要唔要等30秒先收線?之後,再按*101#、*109#,最後仲要上網login?
我係中午試過一兩次、夜晚又試兩三次都唔得既 (我就快癲呢...,我用緊上個月開呢張就快爆data)

謝謝幫忙。

回覆  rickytang882

係,呢個問題我都有諗過,但未知個解決方法
聽到有得reactivate,都放心d。

唔知, ...
保羅兄 發表於 2017-1-19 02:38

打179179通左收線,打*111#回覆1 reset password ,跟住收到隨機密碼,用隨機密碼登入https://prepaid.hkcsl.com/login?lang=ZH
就可以清楚知道是否已經有送1gb和200分鐘通話分鐘,一般1小時內會生效。
有時係收唔到sms通知關於送1gb和200分鐘短信的,所以有密碼登入,大約1小時後就log in去睇下有未

via HKEPC Reader for Android

回覆 6# rickytang882
感激ching您詳盡的回覆,我會試到聽日,謝謝。

無得送, HEMAT 成日壞

頭先2點54分, 開左一張, 要等到3:30先有1GB 通知, 用SMS CHECK 到期竟然是7月18日, 點解好似咁亂既.

回覆 8# 貧果

佢唔會係襯就黎農曆新年,搞個database大掃除(即所謂archiving),搞錯晒d data呀?

無得送, HEMAT 成日壞

頭先2點54分, 開左一張, 要等到3:30先有1GB 通知, 用SMS CHECK 到期竟然是7 ...
貧果 發表於 2017-1-19 03:28

師兄又來搗亂

送的1GB 一直都係180日有效