搞咁多野...專注搞好流動電話咪好囉

3, ST, 以至岩岩CMHK都話租線搞寬頻...業務多D範疇係好,但如果因為要多元化而影響本業,或者人搞我又搞,咁對現有客公平?與其係咁,不如正正經經,將資源集中做好流動電話仲實際啦!宜家又唔係好....

利: 我本身用緊st手機plan

HKBN 又咪學人搞流動網絡

felixjai 發表於 2017-1-26 17:23

所以咪伏...我有個朋友用緊 話唔係幾好收

felixjai 發表於 2017-1-26 17:23

大家互惠下

所以咪伏...我有個朋友用緊 話唔係幾好收
奧利弗吉魯 發表於 2017-1-26 17:34

如果唔係hkbn推$108 5gb plan改變個市場生態,大家仲挨緊384kbps限速plan咋

via HKEPC Reader for Android

所認樓主不是生意人。

via HKEPC Reader for Android

Hkbn好似係搞固網電話(idd)起家?day1唔搞寬頻的話,而家d寬頻會唔會做到咁平?

牛奶公司等等大公司都n咁多範業務…

3, ST, 以至岩岩CMHK都話租線搞寬頻...業務多D範疇係好,但如果因為要多元化而影響本業,或者人搞我又搞, ...
奧利弗吉魯 發表於 2017-1-26 17:13

姓李嘅不在此限

隻隻字都睇得明 但併埋一齊就完全唔知up乜

HKBN收客借CMHK/SMT網絡做電話 唔係自己建設

同樣CMHK只係幫HKBN收固網客 純椊代收

互相利用啫 點會存在cmhk搞固網分薄無線資源嘅問題?

3, ST, 以至岩岩CMHK都話租線搞寬頻...業務多D範疇係好,但如果因為要多元化而影響本業,或者人搞我又搞, ...
奧利弗吉魯 發表於 2017-1-26 17:13

流動電話已經飽和了,你不見10個有9個人都用智能手機嗎?