[操作疑難] Blackberry Q10

大家好

因為工作需要,我要經常check email,之前用過Blackberry 8年,十分滿意,但5年前開始轉左用Android

Android好多email app我都用過,但都唔及Blackberry好

依家我想買返部Blackberry專for check email用,睇中Q10

但我係用中移動,睇資料中移動只可用到2G網絡,我想問2G網絡收Email會唔會好慢?

我最後一部Blackberry係Blod 9780,當時用人仔台BIS Service,好似係3G

大家好

因為工作需要,我要經常check email,之前用過Blackberry 8年,十分滿意,但5年前開始轉左用Androi ...
manchars 發表於 2017-2-3 13:47

黑莓已冇出新機了,現在只能買舊款或二手機。想要實體鍵盤只能買外置式,電郵用2G冇問題,因為文字為主

c hing打算買港行?
港行一定有3g
btw,點解唔考慮下blackberry classic

2g fade out 緊,就算而家用到,訊號也不會太理想

直接上passport啦  宜家二手價已經跌到好低
冇whatsapp facebook 令到BBOS身價大跌

c hing打算買港行?
港行一定有3g
btw,點解唔考慮下blackberry classic

2g fade out 緊,就算 ...
charles1 發表於 2017-2-3 21:43

打算淘寶買水貨,佢寫明中移動只Support 2G

直接上passport啦  宜家二手價已經跌到好低
冇whatsapp facebook 令到BBOS身價大跌
我就是自己 發表於 2017-2-3 22:29

我只用嚟check email,無app用唔緊要

打算淘寶買水貨,佢寫明中移動只Support 2G
manchars 發表於 2017-2-3 22:29

你係淘佬睇一定係寫中移得2G,因為大陸中移動CMCC制式同香港CMHK有别。
如果你只係香港用,寫明支援聯通3/4G已OK。
我部Z10插CMHK SIM係香港都收到4G,如果你有興趣可以PM我,依家太多機用唔晒唔想留。

你係淘佬睇一定係寫中移得2G,因為大陸中移動CMCC制式同香港CMHK有别。
如果你只係香港用,寫明支援聯通3/ ...
[email protected] 發表於 2017-2-3 22:41

明白晒,原來制式唔同,我主力香港用,間唔中先上大陸用

Sorry,想用Q10,因為有實體制

回覆 6# manchars 我因為要用whatsapp果D所以轉左用PRIV

回覆  manchars 我因為要用whatsapp果D所以轉左用PRIV
我就是自己 發表於 2017-2-3 23:01

BB10都可以裝apk,無話唔用得既……