[教學] 請問HELLO 搭HEHE 應該點樣玩法

我有部後備機單卡機
之前用HELLO
每月增20蚊
宜家發覺得淨係需要上網

不過諗住WHATSAPP 用番HELLO個號碼

想問搭張HEHE 黎上網應該點玩法?
不停開新卡?一個月1GB

但想問係會先扣送個1GB先或是開PLAN個1GB先

首先你要計下1GB 是否夠用

hello 卡都有得上網

首先你要計下1GB 是否夠用
貧果 發表於 2017-2-3 17:08

平時都係WHATSAPP AND FACEBOOK AND INSTAGRAM

hello 卡都有得上網
marco173 發表於 2017-2-3 18:51

有呀
增值20蚊送100MB

想睇下點抵D

夠用就好像其他C姐咁,買新卡3個月用2GB

有呀
增值20蚊送100MB

想睇下點抵D
crazyrickypoon 發表於 2017-2-3 19:13

唔好意思,我有些質疑:

你自己既然決定用哈佬做WHATSAPP主打,點解仲要再買HEHE?

(1) 一係你完全用晒HELLO,謝絕HEHE。

(2) 一係將你HELLO個NUMBER送俾屋企人用,你自己完全轉用HEHE。

同時使用HEHE、HELLO唔覺得有甚麼著數,錢呢?你就駛多咗啦……

如果你每個月的數據用量真係1GB,那麼你必須完全轉用HEHE,完全放棄HELLO!

因為HELLO係無1GB PLAN。  

仲有,麻煩你去HEHE卡專文爬文:HEHE開卡後唔好即刻開PLAN,
等短訊通知後,先用晒佢送俾你個1GB,才開新PLAN。

用唔用 hello 唔係睇你要唔要 keep number/比個 number 人o地比人搵到你?

如唔洗留電話比人打入, hehe 90 日 2G  data 又用得哂就開新 hehe.
如果低用量到 hello 增值個 100M/30 日或者 2G/365 日 都頂得住的話就 hello 吧?

不過 Instagram 應該幾食 data?

又唔係一定增$20, 重有$50 300M 同 $100 500M.

增完又增

平時都係WHATSAPP AND FACEBOOK AND INSTAGRAM
crazyrickypoon 發表於 2017-2-3 19:13

唔多講電話就Hello HK$20 keep 半年. Fly line 去 hehe, 三個月換新卡..