網上行送既CSL 6GB SIM問題

請問網上行寬頻送既CSL 6GB SIM
可唔可以攜號上台咁用?
因為佢張SIM有開啟期限,可唔可以開左卡先
之後等其他台既合約夠期,先攜返號轉落去張6GB SIM到?

另外,想問埋有無師兄成功可以轉到名比家人用?
無記錯之前睇過呢到有師兄話可以轉名比家人用、去到門市簽張紙就得?

係,可以先開個新號碼用,之後再port 返你用緊個號碼過去replace新號碼,呢樣叫CNM,落門市做就得

佢張sim可以當三千幾蚊用嚟上台減月費

via HKEPC Reader for Android

我frd 之前都有張比左我用, 我個時都爭1-2個月咁上下先夠期, 去到門市咁岩有個ok 好傾sales, 佢話可以遲d 先一次過帶no# 過台, 但首要簽多一年298+18, 即係用2年除返開$158/月/6GB, 但要用我FRD 名, 唔可以轉名(因為FREE 1年係跟人名, 一轉名就無左FREE 1年), 本身我NO# 係我用名, 轉去CSL 要用我FRD 名, 但唔駛比錢, 我都係諗住用完2年先轉返自已名(搏續約時叫佢搞埋, 但唔知得唔得)

其實我唔多明你地講乜
佢果日話有張SIM 送 6個月
我本身有PCCW都甘又會,我唔多想佢搞我而家PCCW個號碼.....
之後又話如果無佢地公司既號碼用緊會送12個月

有人可以話我知嗎,謝

我frd 之前都有張比左我用, 我個時都爭1-2個月咁上下先夠期, 去到門市咁岩有個ok 好傾sales, 佢話可以遲d  ...
pluto3650 發表於 2017-2-6 12:01

師兄,
即係雖然原先你自己個號碼係用你自己個名開,但都可以轉落以你個FD名開既csl free sim到?

師兄,
即係雖然原先你自己個號碼係用你自己個名開,但都可以轉落以你個FD名開既csl free sim到? ...
fknine 發表於 2017-2-6 20:05

我本身用SMT (我名登記NO#9876 5432), 之后98765432轉去 CSL FREE 6GB (登記時個SALES 話一定要UNDER 返我FRD 名, 轉名手續費全免)

回覆 3# ngreg

回覆 7# pluto3650

師兄,請問你原先自己名登記既NO#9876 5432係唔係非CSL台?
謝謝

回覆  pluto3650

師兄,請問你原先自己名登記既NO#9876 5432係唔係非CSL台?
謝謝 ...
fknine 發表於 2017-2-7 20:32

咪SMT(數碼窿)