上網一問

係出面用手機上網(邊度一樣)係咪得WIFI[登記,唔登記(邊度)],上台PLAN,儲值
仲有冇乜方法上網?<<<<冇補充?
軟硬知識 灰....     分享pm...
持有的軟硬同最大的權限......

想問乜?一舊舊

想問乜?一舊舊
wukw 發表於 2017-2-4 22:29

元宵節快到﹐預習猜燈謎

又一分

原來如此,終於明白

想問乜?一舊舊
wukw 發表於 2017-2-4 22:29

其實個標題就係答案
再見新 account

係出面上網(邊度一樣)係咪得WIFI(login同唔login) 上台PLAN 儲值 仲有冇乜方法上網?
從安裝到SETUP:hitwall ...
技術VS金錢? 發表於 2017-2-4 22:23

請修改主題以使各版友討論

如未有修改,有關主題會於24小時後關上

每個字也看得明,合起來看不明

請修改主題以使各版友討論

如未有修改,有關主題會於24小時後關上
tommychow0811 發表於 2017-2-4 22:59

其實同修改主題無關係,版主都係積極不干預比較好

係深圳d 食肆 多數有free wifi.  記得帶尿袋 或插頭 5v out
kzzstzst 發表於 2017-2-4 23:27

OP 已經講咗 Wifi

其實都唔係無方法,包括可以用藍牙,駁埋 meshed network 會快D
係戰亂地區會有人用最 low-tech 嘅方法:dial-up 上網

嫌慢嘅話,可以科水叫 ISP 拉條光纖俾你,甚至自己開間 ISP
再唔係可以學 Project Loon 放個熱汽球上天 (代各位受惠人士多謝金主)

當然仲有一大堆未通用嘅技術,例如 Li-Fi

https://www.youtube.com/watch?v=wqH9KX9o0vg

歡迎各位 CHing 認真討論