[求意見] Smartone 無限PLAN原價續約後,速度升1倍? 抵玩定水魚PLAN?

5月到期~
本身106$ 348kb, but very slow, 根本收100kb都唔到(我電話可顯示網速)

續約後(要簽15個月),速度升1倍:756KB, 大家點睇?

或者有無4G plan 推薦?

出面3-4個台有108+18 plan,真4G 21M
駛乜用佢1M 都無限速plan

出面3-4個台有108+18 plan,真4G 21M
駛乜用佢1M 都無限速plan
NeTZoO 發表於 2017-2-6 11:46

求師兄指引推介, 我咩行情都唔識

求師兄指引推介, 我咩行情都唔識
botwong 發表於 2017-2-6 11:52

用落smt 無問題唔想轉 network既可以轉頭hkbn $108 21M 5G 無限

仲有中移動同sun mobile 都有差唔多既plan

Sun Mobile 同 中移動都有 $108 + $18 首 5GB 21Mb 速,5GB後128kbps 嘅plan,去門市問吓

5月到期~
本身106$ 348kb, but very slow, 根本收100kb都唔到(我電話可顯示網速)

續約後(要簽15個月),速度 ...
botwong 發表於 2017-2-6 11:41

https://1cm.hk.chinamobile.com/o ... etail.html?cid=1117

$108 +$18 有好多選擇。

用落smt 無問題唔想轉 network既可以轉頭hkbn $108 21M 5G 無限

仲有中移動同sun mobile 都有差唔多既p ...
NeTZoO 發表於 2017-2-6 11:53

same  network?? 真係唔知!

搵下料先,謝謝喔!

Sun Mobile 同 中移動都有 $108 + $18 首 5GB 21MB / 42MB速,5GB後128kbps 嘅plan,去門市問吓 ...
控制 發表於 2017-2-6 11:54

門市無得同d sales "咬"折, free tunnel fee? 有咩技巧呢, 應點同佢地講?

門市無得同d sales "咬"折, free tunnel fee? 有咩技巧呢, 應點同佢地講?
botwong 發表於 2017-2-6 12:27

中移免埋隧道 / 行政費有啲難度,但呢個價($108+$18)有21Mb,雖然貴過你數記個續約plan,但個速度快成廿倍喎!

仲有中移動同sun mobile 都有差唔多既p ...
NeTZoO 發表於 2017-2-6 11:53

hkbn 5gb後得10幾kb whatapp都好難