有冇平既 CSL 數據 sim card ?

想用 CSL 既冇限 data plan 代替 8M ADSL, 不過想買張 data sim card 試吓我呢度收得好唔好先。
請問有冇D幾 Gig 既 card 賣呀 ? 如果 unlimit (好似 smt $48 card 咁) 仲好。
而家試緊 smt, 唔錯, 有 2XM - 4XM, 試埋 CSL 就可以决定用邊間。

唔該晒。

想用 CSL 既冇限 data plan 代替 8M ADSL, 不過想買張 data sim card 試吓我呢度收得好唔好先。
請問有冇D ...
eh123456 發表於 2017-2-7 00:06

$48卡比到你的20-40Mb, 你計番要用多少$一個月?

$48 可以用2日, 鴨街賣$30張, 即係$450一個月。
不過要每2日換一次卡, 好煩。

$48 可以用2日, 鴨街賣$30張, 即係$450一個月。
eh123456 發表於 2017-2-7 00:24

450 如你肯付, 那麼CSL 用量王你都會用, 都係466

否則你又要無限, 又要有20Mb, 呢到所有C兄/姐都想知

肥花$25咋喎

咁要睇家中情況及自己工作時間而定.
其實, 真係未必要$450一個月既.
而家一張可用二日, 再加二小時. 因為再用落去就唔夠$8.
如果自己有時未必一定在家的話, 或者番到屋企已好夜, 咁, 呢啲淨餘物資就好有用, 可以插入去用到佢盡, 有時又可以當作一日了, 不過, 當然仲要換得頻密咗啦.

假設, 一日用兩張, 六日就用咗三張, 同時有三張淨餘物資出咗嚟, 星期日, 如果出下街, 呢啲淨餘物資, 多出那六小時, 就相當有用了. 如此一嚟, 一星期用三張, 一個月下來,都係12張, $400流下一定得. 分分鐘去夜街仲唔使添. 當然, 屋企有屋企人要用就唔得了. 得個煩字.

邊檔係肥花呀 ?
我買果檔係一個肥妹黎, 不過要 $30。

肥花$25咋喎
01faifaifai 發表於 2017-2-7 00:35

唔該師兄你既解釋, 不過咁樣真係會越黎越煩
其實我係會用無限上網 plan 既, 不過先要試清楚各個網絡先。
而家試過 smt, 唔錯。
所以而家想揾張 csl 黎試, 請問有冇D任用 data 卡賣呢 ?
唔該晒。

咁要睇家中情況及自己工作時間而定.
其實, 真係未必要$450一個月既.
而家一張可用二日, 再加二小時. 因為 ...
momo4321 發表於 2017-2-7 00:50

邊檔係肥花呀 ?
我買果檔係一個肥妹黎, 不過要 $30。
eh123456 發表於 2017-2-7 09:07

對唔住我大笑左.......

肥花係指dcfever 二手區, 網上買, 面交或郵寄

Ah .......
好彩問吓, 如果唔係真係有排揾

對唔住我大笑左.......

肥花係指dcfever 二手區, 網上買, 面交或郵寄 ...
mkboy76 發表於 2017-2-7 09:16