聯通視頻卡首年6/月, 次年起12/月, 值得實名嗎?

第一次買, 佢睇了我張回鄉卡一下就俾番我...

開卡得90日, 要充值...

https://kknews.cc/tech/kxr2638.html

係邊買?幾錢? 見佢官網要有中國身份證先啟動到

deschau 發表於 2017-2-7 18:34

值唔值,係睇你點用。
你長駐大陸,又要用大陸卡嘅話,咪抵囉。
如果你都只係好似大部分師兄咁,主要用嚟收短信,間唔中返下大陸嘅話。

首選我都覺得係東莞毛/從化卡。

我一直用開1卡2號, 要實名所以想試下成本較低的卡

張聯通視頻卡在常平火車站m記對面買的, 100人仔, 仲未用...我都係間中上去一兩天, 無微信很不方便

唔值.

我一直用開1卡2號, 要實名所以想試下成本較低的卡

張聯通視頻卡在常平火車站m記對面買的, 100人仔, 仲未用 ...
deschau 發表於 2017-2-13 11:58

1卡2號大陸號開唔到微信咩?

1卡2號大陸號開唔到微信咩?
suiyan 發表於 2017-2-13 12:44

得...但好貴嘛, 而且係3G

1蚊500MB 用一日個D    睇你常唔常返去用..如果一個月用到15日都只係12+15  都抵...又唔洗成日轉卡買卡轉NO.

同埋呢D卡可能實名左..不過係用賣比你個個人佢自己身份證實名 你可以上網查下

deschau 發表於 2017-2-7 18:34

是否在"銷售點"(非官方營業廳)買卡都要比回鄉卡佢地睇先至賣?

是否在"銷售點"(非官方營業廳)買卡都要比回鄉卡佢地睇先至賣?
post 發表於 2017-2-13 14:43

佢冇問我, 我主動俾張回鄉卡佢睇