用儲值卡Keep號碼嘅朋友……

你哋通常會點樣提自己去定時增值?
通常係差唔多日子就去增值,定係會等到差唔多最後一刻先增值?
同埋,通常用咩方式去增值?
知唔知用PPS增值嘅話,會唔會有Delay?

PPS增值 有最少一個工作天DELAY

到期三天前用增值券增值

用哂就增, 未用哂就最後果日增, 過左期咪之後果日增. 無野架.

你哋通常會點樣提自己去定時增值?
通常係差唔多日子就去增值,定係會等到差唔多最後一刻先增值?
同埋,通 ...
mdws2002 發表於 2017-2-10 15:12

你哋通常會點樣提自己去定時增值? -> 喺Google Calendar set popup reminder
通常係差唔多日子就去增值,定係會等到差唔多最後一刻先增值? -> 我多數喺到期前一日增值
同埋,通常用咩方式去增值? -> 增值券 & PPS
知唔知用PPS增值嘅話,會唔會有Delay?-> 以我所以CMHK某啲 (定全部) 儲值咭就30分鐘內可以增值到,但其他公司就要預3個工作天

用哂就增, 未用哂就最後果日增, 過左期咪之後果日增. 無野架.
warpaper 發表於 2017-2-10 15:44

過期之後,唔係餘額會無晒咩?

到期三天前用增值券增值
貧果 發表於 2017-2-10 15:43

等手機訊息提示增值?

你哋通常會點樣提自己去定時增值? -> 喺Google Calendar set popup reminder
通常係差唔多日子就去增 ...
控制 發表於 2017-2-10 15:49

其實我都有用Google Calendar set popup reminder。
但係Google Calendar好似無得set每90/180日提示。
幾次之後(如set 3個月/6個月),變咗有陣時啲日子同個到期日變得有段距離。
定係師兄係每次增值完就set一次Google Calendar?

其實我都有用Google Calendar set popup reminder。
但係Google Calendar好似無得set每90/180日提示。
幾 ...
mdws2002 發表於 2017-2-10 16:02

定係師兄係每次增值完就set一次Google Calendar? -> 係

等手機訊息提示增值?
mdws2002 發表於 2017-2-10 15:59

通常都無等