用緊CSL 6GB , 9/2到期, 續約$237, 簽24 月, 平定貴?
如果想換平PLAN, 有乜好介紹?
SUN MOBILE 4G 21MB, 快定慢?真係有4G速度?

用緊CSL 6GB , 9/2到期, 續約$237, 簽24 月, 平定貴?
SUN MOBILE 4G 21MB, 快 ...
cathysum1983 發表於 2017-2-13 13:42

足21MB,有4G+速度

回覆 2# patklchung

21 MB不是4G?咁42MB是不是4G?
我唔識分

回覆  patklchung

我唔識分
cathysum1983 發表於 2017-2-13 13:54

21MB, 42MB都係4G+

有無人用過4G 21MB?係咪好慢?

SUN MOBILE 4G 21MB, 快 ...
cathysum1983 發表於 2017-2-13 13:42

當然貴!
以3個plan為例你轉台7gb都係218,重要42mb

回覆  patklchung

我唔識分
cathysum1983 發表於 2017-2-13 13:54

兩個都係4G,不過都有快D慢D咁解

今日收到3OFFER
$108全包 4G限速21MB 5GB DATA
你果個CSL PLAN 貴一倍買多1G 同速度

果個係 21Mbps plan 唔係 21MB plan
意思爭好遠

and 如果係全速 4G plan 一般平均 20Mbps~50Mbps 視乎接收情況
所以 21Mbps 限速多數都夠用,除非係對速度好高要求 ( 但咁高要求就唔會用平 plan 啦 )

而家上乜台抵

之前用緊PXXW送既1年服務,但4月到期,而家睇番同1個PLAN要成298,有D貴,想轉台,但暫時睇過好多台都係4G 21M,108,5GB限21M之後再限速,暫時用PXXW既CXL覺得OK,請問有無師兄係用SUN MOBILE,有無話有咩大問題