中移動儲值咭一問

我阿媽用緊中移動儲值咭
平時少打電話, 但又要入錢去extend
而家有幾百蚊係到
佢而家用緊smartphone, 儲值咭有冇得開月費data plan?
想用左個幾百蚊佢
thx

可以。

但開乜嘢PLAN要睇你用乜嘢卡,CMHK官網有每張儲值卡的開PLAN輸入號碼,
你睇咗有乜嘢PLAN就可以入CODE開PLAN。

http://www.hk.chinamobile.com/tc ... IM/prepaid-sim.html

我阿媽用緊中移動儲值咭
平時少打電話, 但又要入錢去extend
而家有幾百蚊係到
佢而家用緊smartphone, 儲值 ...
Dominator 發表於 2017-2-14 17:49

咁你都要說明那一中移卡。再視乎那個PLAN抵用。未開PLAN切記不要打開手機數據,會自動逐MB計上網,好金。

咁你都要說明那一中移卡。再視乎那個PLAN抵用。未開PLAN切記不要打開手機數據,會自動逐MB計上網, ...
貧果 發表於 2017-2-14 17:53

佢張卡用左好多年...我都唔知係邊一種

佢張卡用左好多年...我都唔知係邊一種
Dominator 發表於 2017-2-15 08:35

可以拿去門市問,我以前都有ㄧ張2G 咭,佢免費換成現在可上3G/4G上網咭,之前係年幾兩年前免費換,現在唔知,D錢會轉去新換相同號碼咭內,然後開數據用剩餘的錢。現在換咭要收十元換咭費,你試下如果係舊款咭開唔到現在的3G/4G數據,是否可以免費換。

有冇收每月行政費?
有收,轉3/4G咭多plan可選,
冇收又唔想比人收,
2G咭可開$38 30日 1G

可以拿去門市問,我以前都有ㄧ張2G 咭,佢免費換成現在可上3G/4G上網咭,之前係年幾兩年前免費換,現在唔 ...
vwethk 發表於 2017-2-15 11:56

OK.
咁我去門巿問問
thanks

有冇收每月行政費?
冇收又唔想比人收,
2G咭可開$38 30日 1G ...
des 發表於 2017-2-15 12:09

Thanks!

可以。

但開乜嘢PLAN要睇你用乜嘢卡,CMHK官網有每張儲值卡的開PLAN輸入號碼,
你睇咗有乜嘢PLAN就可以入C ...
TE7489 發表於 2017-2-14 17:52

我要去門巿問, 我都唔知咩 card
thanks!

有冇收每月行政費?
冇收又唔想比人收,
2G咭可開$38 30日 1G ...
des 發表於 2017-2-15 12:09

請問2G咭開$38 30日 1G Plan 的Code係咩?中移動網揾唔到