飛線後對方打黎,竟然會顯示飛線後嘅號碼?!

是咁的,我用緊1010,有幾張卡。

而家A卡左飛線去B卡,然後對方打我個A號碼,竟然喺打出果度會自動顯示出係打緊B果個號碼。

我發覺唔係部部電話都會咁樣,而家手上試到,HTC 10(己upgrade左上aandroid 7.0)係會咁,如果用HTC 10打黎,無論點飛線,都會將最後接通果個number顯示出黎。

有冇師兄知道可以點搞? 我張B卡係私人號碼,真係唔想個個都知,好Q煩

加返個Gif比較易理解

我用HTC 10打去俾尾數係762嘅號碼,然後因為呢個number飛左去個尾數905嘅號碼,畫面竟然會識顯示實際接左去果個私人號碼,所以人地就會知我嘅私人號碼喇

竟然有D咁頂癮既事?!

呢個係csl/hkt問題…以前只有2G年代有部份nokia機都會顯示到

via HKEPC Reader for Android

如果B卡係私重號碼, A卡係公X號碼, 掉番轉B卡飛去A卡又如何?

呢個係csl/hkt問題…以前只有2G年代有部份nokia機都會顯示到

via HKEPC Reader for Android ...
bababa1hk 發表於 2017-2-19 16:00

睇黎我張hello都要考慮轉去爛3

pccw系列一向都係咁. 以前有討論過.
這樣可知道從那個電話號碼飛線過來.

唔係好明樓主講咩

suiyan 發表於 2017-2-19 18:48

即是唔係電話問題,係pccw問題?

咁得意,撥打電話的手機在那裡看到號碼?

suiyan 發表於 2017-2-19 18:48

佢唔係講緊呢樣