儲值卡通話價錢比較

1. Hello
好處:好似最抵,手機$0.03/min,固網$0.06/min,仲有增值優惠
壞處:唔少意見表示通話質素差,有delay,亦有人話用3G/4G機冇問題

2. CMHK Kabayan
好處:有Buddy計劃
壞處:唔係Buddy其實唔抵,要搵番Kabayan fd 先得(有錯請指正)

3. CMHK本地卡
好處:好朋友計劃$0.03一分鐘,登記3個電話號碼,唔駛理固網、手機定同台
缺點:只限3個電話號碼,而且每個月係咪都要俾$10出黎,傾得少唔抵

據我所知最抵係呢3張,各位師兄有冇其他建議
我知Hemat有免費通話分鐘,但我唔想成日換卡

1. Hello
好處:好似最抵,手機$0.03/min,固網$0.06/min,仲有增值優惠
壞處:唔少意見表示通話質素差,有 ...
stern123 發表於 2017-2-20 16:45

好似仲有張kumusta ka csl prepaid SIM card,有埋hello ring $5 一個月

via HKEPC Reader for Android

我覺得比較重要係hello飛線免月費, 仲有傾king, 用起黎比較靈活
CMHK有未接來電SMS提示, 唔怕miss call, IDD飛線落大陸卡平過hello好很多
本地通話收費係其次, 講真幾張都唔係貴

BUDDY 唔識用

回覆 4# 貧果

我用REKANAN開畢弟從來未成功過
冇扣$1 通話費冇平
都唔知攪邊科

我覺得比較重要係hello飛線免月費, 仲有傾king, 用起黎比較靈活
CMHK有未接來電SMS提示, 唔怕miss call, ID ...
taison 發表於 2017-2-20 17:43

想知道cmhk 飛線到大陸卡係要開通$15 飛線月plan先用到?
還是免月費按量收費?
thx

好似仲有張kumusta ka csl prepaid SIM card,有埋hello ring $5 一個月  

via HKEPC Reader for A ...
man0123 發表於 2017-2-20 17:26

呢個點玩法?

CMHK有未接來電SMS提示, 唔怕miss call, ID ...
taison 發表於 2017-2-20 17:43

傾king通話收費係點?
有wifi打電話唔駛錢?

想知道cmhk 飛線到大陸卡係要開通$15 飛線月plan先用到?
還是免月費按量收費?
thx ...
spriggan 發表於 2017-2-20 18:45

一定要先開 $15 飛線 plan 之後先可以飛去大陸號碼

有無人幫我確認一下.
我hello卡, 在今晚7:35分左右. 打出電話去3HK 手機, 當時他在地鐵車廂內, 講了8分半鐘(即9分鐘), 收費$0.54
即係 網外收費0.06每分鐘. 不是手機是$0.03.
我自己估, 網內(CSL/1010/SUNMOBILE) 是 $0.03,固網或網外是 $0.06