[開箱] 我覺得真係威喎!(HKBN)

真係要搵你媽媽!
個電話其實唔係我!
我幫人問,見佢咁答cap完圖我就term咗個chat session!

3台 個$108  21M SIM卡都一樣 但可以4G SIM自選數據增值

其實 你買2個$108 味得囉 5*2 =10GB 但前題要有雙卡電話
如果攜號轉台用儲值卡個號碼得唔得?

不如你講下你想點 咁有霸氣

3台 個$108  21M SIM卡都一樣 但可以4G SIM自選數據增值

其實 你買2個$108 味得囉 5*2 =10GB 但前題要 ...
bmbm0606 發表於 2017-2-21 02:37 PM

個電話唔係我
我只係幫人問
當事人唔想煩 + 只用iPhone
但俾錢嗰個係我
個台本身冇得加錢買正速data已經白痴
佢CS唔sell我轉去多啲data嘅plan / 無限囉 另加家居電話
唔知佢係白痴定無佣收

3 街sales做到$124 6GB / $174 9gb
不過我同sim owner都唔鍾意3啫

Hkbn 不嬲都唔在意d客gala, 走一個人對於佢去黎講,who cares?  又唔係多,hkbn d 人唔知幾開心,又少個客,又少d 野做

唔明樓主想表達D咩....
HKBN唔o岩咪轉去其他台.....
個個台都有21mb plan....
咁有咩問題....

唔明樓主想表達D咩....
HKBN唔o岩咪轉去其他台.....
個個台都有21mb plan....
咁有咩問題.... ...
charcsc2000 發表於 2017-2-21 03:46 PM

講緊佢哋唔識變通
set到個plan咁
人哋想俾多啲錢你賺
你都冇得賺

大好機會up sell啲客
佢亦唔去做

有冇聽過Customer Acquisition Cost?

你搭開 hkexpress, 坐開econ位..
特然有一日, 你話.. 我覺得econ位唔夠舒服, 想問下有冇得upgrade上business.
大佬呀, 人地個business model 就係做econ,  你話人唔識變通? 為你一個改裝飛機好唔好?

HKBN, 係租人地network你都知架啦, 雖然佢可以定自己plan, 但係每一個variation, 都有對應既maintenance cost, 人地覺得唔化算就自然唔會提供呢啲option.  你比多幾多錢人賺咁巴閉, 可以cover到佢改電腦系統, training, 改 manual, 改procedure, 改contract terms, 請人計做數pricing...?
真係你月月肯比一萬幾千,  佢都要蝕啦. 唔好話唔只你一個, 除非你同佢講, 你個新plan我包你3萬個新account, 我諗有得傾既.

你搭開 hkexpress, 坐開econ位..
特然有一日, 你話.. 我覺得econ位唔夠舒服, 想問下有冇得upgrade上busines ...
mcdull 發表於 2017-2-21 16:04

+1
人地就係運作模式簡單, 先可以降低成本
樣樣野都話變通, 就唔係呢個價錢

其實樓主,你知唔知你想問人乜野?
用5G唔夠用,但係個PLAN 已經係無限,你想要乜要表達比人(CS)知至得架!

另外,簽呢個PLAN 係咪合約期內無UPGRADE 呢樣野?睇過份簽未?