0月租 中國電信卡

反正都係囉..
聯通移動都玩過, 玩埋電信啦.

天翼日租卡0月租, 但係流量 1元800MB只限本地 (如廣州) 用途不大.
但有另一張叫 iFree.. 大家點睇?

http://js.189.cn/nmall/jsp/ifree/ifreeHome.jsp

每月送30MB. 1年不清零.. 0月租.. 全國接聽免費

反正都係囉..
聯通移動都玩過, 玩埋電信啦.

天翼日租卡0月租, 但係流量 1元800MB只限本地 (如廣州) 用途不 ...
mcdull 發表於 2017-2-22 12:09

但有個死穴
如果您一年内没有使用iFree卡进行拨打电话、手机上网、发送短信等任一通信相关行为,您的iFree卡会被自动注销哦。为了保障您的各项特权,请别让您的iFree卡自动注销哦!

表面資料仲抵過從化卡..
可惜已買左從化卡

每月硬食人仔3蚊鈴聲費喎(本來仲要 5 蚊唔知幾時回復原價), 另外 9.9元500M本地流量同送既 30MB全國流量至一年唔清零, 就咁買全國流量月底會清? 呢張係江蘇卡, 即係本地流量無用...

仲有要去江蘇實名??

http://www.189.cn/sx/ifree/

"入網身份證須為山西省內戶, 外省用戶暫不支持"

即係唔使玩?

每月硬食人仔3蚊鈴聲費喎(本來仲要 5 蚊唔知幾時回復原價), 另外 9.9元500M本地流量同送既 30MB全國流量至 ...
kevinckc 發表於 2017-2-22 12:39

佢深圳都有. 不過, 我睇過幾間淘寶. 雖然有啲話係真0月租, 但係其他同款有寫要收6元每月.. 唔知乜費唔可以取消. 另一張卡又係6元不過係補底.  唔肯定電信有冇"真"0月租卡.

佢深圳都有. 不過, 我睇過幾間淘寶. 雖然有啲話係真0月租, 但係其他同款有寫要收6元每月.. 唔知乜費 ...
mcdull 發表於 2017-2-22 14:32

ifree 好似無深圳卡喎,深圳果張係天翼,又無每月免費流量,出深圳外上網又另計, 無咩用...

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

ifree 好似無深圳卡喎,深圳果張係天翼,又無每月免費流量,出深圳外上網又另計, 無咩用...

via  ...
kevinckc 發表於 2017-2-22 14:54

但ifree係全國流量.. 係唔知實名煩唔煩同係咪買到.

但ifree係全國流量.. 係唔知實名煩唔煩同係咪買到.
mcdull 發表於 2017-2-22 15:13

配送要到歸屬地兼本人簽收,點搵個北方地址? 比你搵到你坐飛機上去收卡兼實名? 仲要唔知實唔實到, 我就唔會為左每月果區區30MB 全國流量而煩到自己囉...

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

有冇香港漫遊?