[求救]用CSL用量王之問題

唔知點解用CSL個plan + 華為E3372 + asus N18U
有D網/APP會開唔到…如:彈珠同PPS網頁…
係咪佢有D野 block左? 定我miss左D setting?

通常唔係客既問題,係csl可能有部分ip range比對家block左或對家server有問題
如果其他台上到原本有問題既網,你都係同csl投訴啦

通常唔係客既問題,係csl可能有部分ip range比對家block左或對家server有問題
如果其他台上到原本有問題既 ...
jd2268 發表於 2017-3-4 13:23

但我插asus router上唔到,轉插wifi蛋又上到喔…-.-

但我插asus router上唔到,轉插wifi蛋又上到喔…-.-
rickee 發表於 2017-3-6 09:22

咁其實會唔會係你個router setting 有問題?
有冇試過重設返原廠?

咁其實會唔會係你個router setting 有問題?
有冇試過重設返原廠?
joehk 發表於 2017-3-6 11:21

已經試左…
asus N18U…
我上網睇,好似有D IP要set?要返去試下先知
(又或者想問下,其實咩情況下會有D網,有D app上唔到? 關唔開IP setting事?)

我都係用緊CSL用量王(屋企加 router 用), 比D links 我試吓去唔去到。

我都係用緊CSL用量王(屋企加 router 用), 比D links 我試吓去唔去到。
eh123456 發表於 2017-3-6 17:20

玩唔到彈珠同上唔到PPS,但我去朋友仔到係上到(佢係華為ROUTER加用量王)

手指點SET?
R0UTER又點set

彈珠係 game ? Sorry, 我唔識。
pps 你冇比任何 details, 下面係 pps 既 web site :
我係用華為ROUTER加用量王
ScreenHunter_12 Mar. 06 21.24.jpg