數碼 M 咭,唔記得增值

請問 24號 M day , 24號先增值得唔得?本來我一早增值了,見佢話 20蚊券送 2 蚊,我買 7 張增晒應該有 $154蚊。點知今日 check 原來得 $140 ,唔夠 148開 4 G plan, 而家開工中未能買券,會否出事,謝謝!

via HKEPC Reader for Android

https://goo.gl/photos/HNDy6c2W2Fqk9wdT6

其實我夠唔夠增值?

請問 24號 M day , 24號先增值得唔得?本來我一早增值了,見佢話 20蚊券送 2 蚊,我買 7 張增晒應該有 $154 ...
stockmike 發表於 2017-2-23 17:50

出卡日 = 開卡日= 下個月的截數日,
例如2月20號交收,即日開卡active,
放心使用至2017年3月19號23點59分,
3月20號零時零分前,餘額夠148 ,
自動扣月費148, 扣左148後,
新截數日顯示4月20號零時零分,
自動延長一個月使用期,
若餘額唔夠 $148 供下一期月費 ,
多過30日 此卡作廢 。
地鐵交收,面交任試,滿意比錢

Quote from DC Fever有賣家説明。

貢理解應該有 30日 寬限期,希望唔好廢我張咭

請問 24號 M day , 24號先增值得唔得?本來我一早增值了,見佢話 20蚊券送 2 蚊,我買 7 張增晒應該有 $154 ...
stockmike 發表於 2017-2-23 17:50

過左Mdata ,會進入假死期,收到訊號但係上唔到網,30日內用增值券補回差價,就可以復活

HKEPC Reader for Android

謝謝

其實佢送啲 bonus 可否續 plan, 定係淨 for 通話,我見佢計落另一條數,但我又睇唔明賓文。

新手多口講句 乜呢只卡唔可以atm充值嗎

請問可否只增值幾蚊入去?
thx

請問可否只增值幾蚊入去?
thx
sfij 發表於 2017-2-26 10:41

買増值劵最低面值廿十元,但ATM 或PPS ,最低五十元。如果識人有同款咭,叫人轉就可平D。