[操作疑難] HELLO開/和取消全飛線要開數據

HELLO 卡, 全飛線或取消都要打開數據. 係HELLO 卡問題, 定係我部小米MAX 機問題.

我熄左數據,佢彈句野出提示,  咁之前唔覺有咁既野彈出來提示. 唔開數據飛唔到又唔可以取消飛. 你地有冇咁情況?

所謂打數據只係開個制, 實際其實係用緊WIFI

HELLO 卡, 全飛線或取消都要打開數據. 係HELLO 卡問題, 定係我部小米MAX 機問題.

我熄左數據,佢彈句野出 ...
貧果 發表於 2017-2-24 00:34

應該係大陸機問題。
我用華為都經常出奇怪提示要求開通呢啲果啲permission,
cancel 就可以繼續。

肯定唔使開data因為冇得開data

Nokia 130ds

I don't have this problem.  I am using Hello with Samsung Note 2, without subscribing data plan.

肯定唔使開data因為冇得開data

Nokia 130ds
望月小妖 發表於 2017-2-24 12:09

Hello我用來裝女神電話號碼 data用夠7日自然停,但想學習,期待師兄回覆

via HKEPC Reader for Android

Hello我用來裝女神電話號碼  data用夠7日自然停,但想學習,期待師兄回覆

via HKEPC Reader for A ...
man0123 發表於 2017-2-24 12:20

學習乜

學習乜
望月小妖 發表於 2017-2-24 12:25

有冇指令一插卡停用所附送的數據

有冇指令一插卡停用所附送的數據  

man0123 發表於 2017-2-24 12:43

唔識

剛剛試了hello 全飛線, 不雖開數據都飛到.
我係小米4i

係唔係開左 VOLTE (小米的 HD), 我小米5 都係咁