[操作疑難] 請問買哩張卡長用 ok?

對比 hello 同 kabayan 點

開新號碼

有無人用過

應該唔會用network ,只打電話

開新號碼

有無人用過

應該唔會用network ,只打電話 ...
ac97 發表於 2017-3-7 12:17

只打電話點解唔用hello???

只打電話點解唔用hello???
charcsc2000 發表於 7-3-2017 12:54

其實我唔知新卡    hello 係點樣,搵唔到圖, 見過 mnp 圖

未去 ssp , 搵過地方見哩張

hello 增值係唔係去 csl 門市, 7 仔 得唔得?

開新號碼

有無人用過

應該唔會用network ,只打電話 ...
ac97 發表於 2017-3-7 12:17

只打電話,你又吾講打電話幾$?

其實我唔知新卡    hello 係點樣,搵唔到圖, 見過 mnp 圖

hello 增值係 ...
ac97 發表於 2017-3-7 15:26

都係買黃卷...你去呢度問啦, 好多CHING會解答你

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

如果打超過1666分鐘/30日
買CMHK MySIM

仲有記得熄data
一係買少少數據走棧

呢張卡主要為唔想用HEHE和哈佬的窮拎,以略高速度使用1GB或2GB的廉價數據服務。

樓主若購買一張純粹語音通話的儲值卡,應該去賓印舖買HEHE和哈佬。

另外,絕大部分N3儲值卡 (10GB年卡除外)的隧道費為$2.5,長用此卡而僅作通話用途是愚蠢的。

部分EPC經常討論儲值卡隧道費比較:

上網痛、卡巴人、My Friend、HEHE:$0
支X紅藍卡、哈佬:$2
Your Mobile、八達通七仔、N3系列:$2.5 (N3年卡不收隧道費)
部分CSL儲值卡:$3
十驚皇:$3.5

有錯請插!

hello 增值係 ...
ac97 發表於 2017-3-7 15:26

http://www.hkcsl.com/en/Hello-3G-Prepaid-SIM-Card-Indonesia-Connect/

上面條link有晒hello 卡圖文介紹

增值可以買指定增值券,csl門市或網上增值都得。

via HKEPC Reader for Android

http://www.hkcsl.com/en/Hello-3G-Prepaid-SIM-Card-Indonesia-Connect/

上面條link有晒hello 卡圖文介 ...
golfmichael 發表於 7-3-2017 17:50

綠色哩張係印同賓係一樣? 我去門市就買到?

今日去鴨記搵左 3 圈搵唔到,多數賣去外遊卡

如果打超過1666分鐘/30日
買CMHK MySIM

仲有記得熄data
一係買少少數據走棧 ...
望月小妖 發表於 7-3-2017 16:41

thanks 不過我超低用量