約滿後轉儲值卡再簽約問題

用緊sun台最貴238+18 6GB plan, 過幾日就完約, 去過門市問, 不能直接完約後轉108+18或148+18(而家有得減30)
要俾一個月無約正價先得, 但減30問過做到月尾就完

假如帶number轉去中移動儲值卡, 用幾日再帶返number去sun上台得唔得? 驚時間太短會轉唔到
唔知其他師兄有冇類似經驗?

應該將用開個號碼轉去儲值卡
同時開個新PLAN,過左指定期就轉返去COVER 個舊號碼

用緊sun台最貴238+18 6GB plan, 過幾日就完約, 去過門市問, 不能直接完約後轉108+18或148+18(而家有得減30) ...
joe 發表於 2017-3-10 11:05

MNP 最快三日生效,你而家去中移度做MNP, 生效日就set 做完約之後一日, 等MNP 生效,你即日就可以去申請上返台,咁再等三日就OK。即係你大約有4日要用住儲值卡先

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - Android

用緊sun台最貴238+18 6GB plan, 過幾日就完約, 去過門市問, 不能直接完約後轉108+18或148+18(而家有得減30) ...

你話唔得我轉HKBN,人地仲送200蚊

MNP 最快三日生效,你而家去中移度做MNP, 生效日就set 做完約之後一日, 等MNP 生效,你即日就可 ...
mcflurry 發表於 2017-3-10 11:22

very detail, thanks a lot

你話唔得我轉HKBN,人地仲送200蚊
格拉底 發表於 2017-3-10 11:27

唔想同佢地玩啦, 唔同舖唔同sales都有唔同講法, 就算打上hotline問又係次次唔同

帶走個number再當新客上台應該更易

應該將用開個號碼轉去儲值卡
同時開個新PLAN,過左指定期就轉返去COVER 個舊號碼 ...
cklee19810419 發表於 2017-3-10 11:17

係咪要等合約完?
定係中途轉都得?

不如直接轉hkbn $90一個月

via HKEPC Reader for Android

Joe兄過冷河用番SMT,因為MNP去支X移動儲值卡最少俾一舊水,傻仔先咁做。