合約期內轉走號碼

用緊CMHK 想將個號碼轉去csl. 原本CMHK個合約用第2個號碼繼續 有冇可能? 定會當你毀約 Thanks

用緊CMHK 想將個號碼轉去csl. 原本CMHK個合約用第2個號碼繼續 有冇可能? 定會當你毀約 Thanks ...
mh使者 發表於 2017-3-11 16:35

Theoretically, I don't think CMHK will let you do in this way.
Practically, direct inquiry CMHK the case to see whether accept or not.

You are late!
如果, 你27/2號問呢個問題, 就打個電話去投訴網絡失誤, 要求解約.
我有2個朋友成功解約.
但現在先打去就多數唔得喇
你追返呢個post睇下 : https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=44&tid=2358475

>>原本CMHK個合約用第2個號碼繼續
呢個好很肯定係唔得 , 你唔要現在個號碼, 換一個新號碼就得.
但唔要果個號碼變左死號,咁又帶唔到走去其他台.

用緊CMHK 想將個號碼轉去csl. 原本CMHK個合約用第2個號碼繼續 有冇可能? 定會當你毀約 Thanks ...
mh使者 發表於 2017-3-11 16:35

咁樣一定係毁約

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

我一年前去cmhk 門市問過,答案係唔得。你可以轉另一個號碼由另一間公司轉入去,但原來號碼一定無左,除非你毀約。

via HKEPC Reader for Android

You are late!
如果, 你27/2號問呢個問題, 就打個電話去投訴網絡失誤, 要求解約.
我有2個朋友成功解約.
...
suiyan 發表於 2017-3-11 23:22

早D有計