大陸用上網/電話卡

請問各位, 如果返大陸10幾日, 用咩電話卡上網最好?
想上Facebook果D係咪只係得中移隻一卡兩地?
搵過下, 實在唔太識揀
唔該哂各位

聯通誇境王

好多電話卡要用VPN 才可看facebook

你唔傾電話可以用淨數據卡,已預設翻牆可看facebook

好多電話卡要用VPN 才可看facebook

你唔傾電話可以用淨數據卡,已預設翻牆可看facebook ...
marcxx 發表於 2017-3-14 12:36

跨境王好似貴D

http://www.hk.chinamobile.com/tc ... voice-and-data.html
中移呢隻係咪唔使翻牆?
如果想要通話係咪得呢隻揀? 因為可能要同酒店聯絡要用到通話
同埋係咪深水埗買卡同增值卷會平D?
唔該哂

回覆 5# 唔現

中移動我未用過,聽朋友說要翻牆的,不100%肯定
深水埗乜都平d,有幾檔專賣卡,可先比較價錢

跨境王好似貴D

中移呢隻係咪唔使翻牆?
如果想要通話係咪得呢隻揀? 因為可能要同酒店聯絡要用到通話
同 ...
唔現 發表於 2017-3-14 13:23

呢張都幾貴,你需要打國內電話嗎?每30日收$6月費。

香港出嘅卡唔使翻牆

呢張都幾貴,你需要打國內電話嗎?每30日收$6月費。
Eva-1990 發表於 2017-3-14 14:10

可能要打比酒店嗰啲,好似有通話最好

或者大家仲有咩推介?

可能要打比酒店嗰啲,好似有通話最好

或者大家仲有咩推介?
唔現 發表於 2017-3-14 22:51

要打電話就你張一卡兩地平。

我平時去中國旅遊都係用中國移動4G/3G漫遊儲值卡開中港數據共用plan 30日有效,返香港都可以繼續用埋佢唔好嘥。不過呢張用來打電話就計漫遊都幾貴。