[操作疑難] 3台7仔Social卡一蚊大法失效?

有顯示增左值,但等左成個星期都冇延長

17/3到期

有顯示增左值,但等左成個星期都冇延長

17/3到期
eeeuser 發表於 2017-3-15 12:58

我都講過好多次,但一直都冇其他人證實(甚至有人否定),一蚊大法不能用於有效期不足一個月的卡。
因為我自己試過幾次(不同的儲值卡),為保留號碼,焗買55蚊增值券(network 3)。

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - Android

回覆 1# eeeuser

Ching , 不用太擔心,以防萬一,先轉走錢。
我的Social 卡,3月10 日到期,3月11日停卡,我在3月11日( 星期六)用PPS 轉了 1元入卡,
3月14日,張卡增了1元及延長了180日。停卡前的餘額都在卡中。
希望你都能成功。

回覆  eeeuser

Ching , 不用太擔心,以防萬一,先轉走錢。
我的Social 卡,3月10 日到期,3月11日停卡, ...
unchan 發表於 2017-3-15 22:15

謝謝!不過冇另一張卡接收錢

我都講過好多次,但一直都冇其他人證實(甚至有人否定),一蚊大法不能用於有效期不足一個月的卡。
...
tamchicken 發表於 2017-3-15 21:06

試過另一款3仔儲值咭,還餘下大半個月,$1大法沒效
多過一月的未試過

現存儲值額: $2.48
有效日期至(年/月/日): 2017/09/12
無事

1元大法好似得返network iii 既咭先用到

via HKEPC Reader for Android

我有張 7-social 卡 過左 31/12/2016 至開卡
仲用到, 卡有效期延至 16/7/2017

之前有張7-social 卡 用剩8蚊, 3個月前自動延長有效期至 16/7/2017

1蚊大法都唔使用