有冇人用過csl U-plan?再 用量皇

我見大專生有咁既優惠
128/ 6gb 4.5G plan +150用量王 +18隧道費
都係300內,好抵
因為我係高用量用家 一個月用30-100gb都可以
但唔知佢6gb後 個情況 有冇人用過係速度有冇太大變化?

SMT都有出個大專plan 諗緊邊個好d...

睇100GB咸片,傷身呀

我見大專生有咁既優惠
128/ 6gb 4.5G plan +150用量王 +18隧道費
都係300 ...
bmbm0606 發表於 2017-3-8 15:35

速度變化不大

我本月用量差唔多用左56GB

就係有班人用晒d 資源

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

速度變化不大

我本月用量差唔多用左56GB
NOSTALE 發表於 2017-3-8 16:23

Thank

我果到無上網 所以只可以靠4G

就係有班人用晒d 資源

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone
andylo 發表於 2017-3-8 17:21

問題係只要佢哋俾夠月費,你真係奈佢唔何喎!

曾經有師兄講過,但就係未經證實:呢啲所謂真正無FUP無限上網(但降低優先次序),
只不過FUP係1TB咁解。

你可以試下用到1TB之後,睇下自己係為落咗地獄?

正經:

樓主係為住係東坪洲?

村屋唐樓點都有PKKW 寬頻上網掛?

如果大家都係大約每月$300左右,其實用返固網會唔會好些?

曾經有師兄講過,但就係未經證實:呢啲所謂真正無FUP無限 ...
TE7489 發表於 2017-3-8 20:51

我果到up個10MB既檔案email要5小時...所以先用呢個方法

1000GB 正常手機好難用到

曾經有師兄講過,但就係未經證實:呢啲所謂真正無FUP無限 ...

濫用冇問題
最後咪就係ISP cut 無限plan
大家上網慢

固網得 3Mbps,4G 收到 30Mbps,點會用固網好 D

濫用冇問題
最後咪就係ISP cut 無限plan
大家上網慢

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone ...
andylo 發表於 2017-3-8 22:09

數據用得多就係一定係濫用?