[資源] 請教用儲值卡,要無限數據,有2,3M‘就夠,應該買邊隻?

因一日有時都用5-600MB,上台十日就爆,之後限速慢到PK
想問下儲值卡無限Data應點玩?

SMT 全日 3G 或 半日 4G

cmhk 的卡巴人,my friend 等外傭卡,應該上到4-5mb

via HKEPC Reader for Android

cmhk 的卡巴人,my friend 等外傭卡,應該上到4-5mb

c14101 發表於 2017-3-17 08:23

請問   係唔係買一張用到20日?
鴨記會平啲嗎?

鴨記 卡巴人 $35-$45 (要格價)
用10日送10日 = 20日
限速4G 700kBits

My Friend底玩啲
我上網買 $130
1日無限 + 30plan
用完第一次30日後
要等 90日 再送 30日
4G限速  4Mbits
5G數據 限速128k

Lycamobile上官網買
$49 包30日 10GB數據
無限打出通話
收3HK 3G (無4G)
接收唔太穩定 時快時慢

我上網買 $130
1日 ...
garfieldwoo 發表於 2017-3-17 09:04

卡巴人正價$38周街都係
My friend未聽過有d咁既野,你講果張似係卡巴人super多d喎

我上網買 $130
1日 ...
garfieldwoo 發表於 2017-3-17 09:04

我既理解, 卡巴人同 my friend 都行到 4-5 mb,
CMHK 紅卡藍卡果 d 才是限速 700-800k (不過我行 4G+ 行到 1mb)

Lycamobile 個 ping 成 300ms+, 如果有耐性唔怕起步慢, $49 一個月係幾抵用

卡巴人正價$38周街都係
My friend未聽過有d咁既野,你講果張似係卡巴人super多d喎

via HKEPC Reader for ...
taison 發表於 2017-3-17 09:42

My frd
http://www.hk.chinamobile.com/en ... nd-pakistan-4g.html

ssp 鴨記都有得賣啡卡,不過或者要搵下 賓印店比較小見
jordon/ymt 細電話店 巴基/尼泊爾/印度 店會有機會會見到

我既理解, 卡巴人同 my friend 都行到 4-5 mb,
CMHK 紅卡藍卡果 d 才是限速 700-800k (不過我行 4G+ 行 ...
c14101 發表於 2017-3-17 18:04

right, 所有有 98 plan 的 For Foreigners Living in Hong Kong Card 都有,不過都係之後會限速... 好似唔o岩樓主要求

我上網買 $130
1日 ...

你上網130買My Friend,似是了水魚買了MNP版

咁的價錢,開買幾張算把數啦