低數據用量同低數據唔換卡邊張儲值卡最好

老人家大概一個月用少過500mb,50分鐘左右通話
一路用開SMT $48卡,唔換卡用PPS增值,呢個方法係貴,貪佢唔駛換卡,但發覺每月300MB唔夠用
爬完文之後睇中hehe卡,知道用完即棄最抵,但係唔想老人家成日換卡
想方便幫老人家增值,咁係咪每次增值$50,正價用$38/1GB最方便?
因為新卡好少特價,射錢又要最少剩$10
用PPS好似冇任何優惠,係咪買券最抵?
大家認為,係唔煩到老人家既情況下,hehe係咪最適合,最平既玩法係咪買$50券送$15?
有冇其他玩法?

華龍 4g 一年電話卡
http://shinetown.com.hk/stthk4/c ... mmid=menu1#features
But using CMHK.........................

我決定左用hehe,不過想知唔換卡既情況下點用最抵

我決定左用hehe,不過想知唔換卡既情況下點用最抵
stern123 發表於 2017-3-18 00:32

唔好換卡啦, 要打電話, 個個月轉號碼煩死人呀.

你開多一張射$過去就會好方便, 30天1GB $38(有自動更新), 射多少少用來打電話. 夠期你網上幫佢續期.

唔好換卡啦, 要打電話, 個個月轉號碼煩死人呀.

你開多一張射$過去就會好方便, 30天1GB $38(有自動更新), ...
貧果 發表於 2017-3-18 00:40

即係點? 射錢仲抵過增值?
爬文話增值要買券先送30%,pps冇得送
師兄可唔可以詳細d講點玩最抵,又唔會煩到老人家

即係點? 射錢仲抵過增值?
爬文話增值要買券先送30%,pps冇得送
師兄可唔可以詳細d講點玩最抵,又唔會煩到 ...
stern123 發表於 2017-3-18 00:46

你自己有一張, 到時佢欠少少上網或者無$打電話, 你可以射住比佢先. 唔通每次都入50咩.
因為入50劵先延90天, 入20劵延30天係無乜SO.

你可以買增值券上website幫佢增值,
$38plan 每三個月入兩張五十就夠,
返而送通話分鐘十個月後就完,
同埋增值券尾唔知夠唔夠數再換禮券!

有人話去直蕉增值3張$50
送1張$50夠開6次1GB

via HKEPC Reader for Android

你自己有一張, 到時佢欠少少上網或者無$打電話, 你可以射住比佢先. 唔通每次都入50咩.
因為入50劵先延90 ...
貧果 發表於 2017-3-18 00:51

我真係每次都入$50去續期㗎……

有人話去直蕉增值3張$50  
送1張$50夠開6次1GB  

via HKEPC Reader for Android ...
se126 發表於 2017-3-18 11:00

上年尾重係湊夠$100券尾換一張$50,

過咗年後變成五張$50先換一張$50,

現在好似又變成三張$50換一張$50,

真係不定期改變.