[資源] 深圳, 廣州大陸上網卡 [內地遊上網卡討論]

平均2/3個月先上去一日唔過夜, 可以淨用數據唔用電話都得, 因為唔想成日買卡換卡, 會唔會上去實名開張日租卡(扣月費CNY10/月+CNY1/500m) 比較簡單化算呢 ? 聯通定移動邊個好 ? 還是仲有其他途徑會好D呢 ?

聯通日租喇。而家你想搵到真0月租又4G 上網都無乜

平均2/3個月先上去一日唔過夜, 可以淨用數據唔用電話都得, 因為唔想成日買卡換卡, 會唔會上去實名開張日租 ...
Bloodorc 發表於 2017-3-18 11:50

關鍵字搜    淘寶 大學生創業 0月租

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

聯通日租卡,平靚正!

聯通日租卡,平靚正!
stta800 發表於 2017-3-18 13:34

邊度搵到同幾銀?

2-3個月先上一放,點解唔用從化或毛卡?

剛問過不需月費,買套餐不過好似唔平喎,10元100M;20元300M;30元500M;50元1000M;100元3G;200元6G;

剛問過不需月費,買套餐不過好似唔平喎,10元100M;20元300M;30元500M;50元1000M;100元3G;200元6G; ...
Bloodorc 發表於 2017-3-18 16:19

大陸卡不嬲都免月租,不過收¥6來電

所以就係考慮$6當月費+$1/500m係咪叫化算,3個月都係$18+$4(2g)=$22
,條數係咪咁計

所以就係考慮$6當月費+$1/500m係咪叫化算,3個月都係$18+$4(2g)=$22
,條數係咪咁計 ...
Bloodorc 發表於 2017-3-18 16:41

可以咁計嘅…再唔係ching你no.上聯通plan咪得囉,有一卡兩号,又月有80mb,唔夠用可申請40蚊500MB