[測試] 中移4G 384kbps 行22Mbps下載 & 5Mbps上載 求解

本身我係3G 384kbps $68既客戶
因為26號中移斷線既關係 佢賠左4G 3gb plan1年比我 由3月26號生效 但3月26號之前亦再送多3gb比我玩

本身我check用量係用左2gb 依家用到10gb 點都實用哂佢送比我既4G 3gb 但我依家個速度都好快
打過去客服 亦搵過即時chat不下10次 佢地都係話4G 384kbps

但我真係check到speedtest速度好快 (心諗係咪咁正呀4G 384kbps 咁我唔轉108plan 用88plan抵d喎!
中移都解答唔到我問題 剩係同我講依家係4g 384kbps
唔知係咪樂2手機問題(大陸機) 所以先再行到6mbps?
求解~ 有冇chain 係用緊樂2手機+中移4g 384plan 可以比speedtest睇下嗎???????????
因為我係換左機 本身係htc 820 desire 但好慢 換左樂2之後個速度快勁多 唔知關唔關手機事 但手機影響到咁多都好屈機

中移4G 384kbps測試

Screenshot_20170321-121141 (1).jpg

>本身我係3G 384kbps $68既客戶

我都係68客, 但4月底到期, 有冇呢枝歌仔唱?

>本身我係3G 384kbps $68既客戶

我都係68客, 但4月底到期, 有冇呢枝歌仔唱?
mcdull 發表於 2017-3-21 12:27

邊支歌仔? 4g 3gb賠償完左啦 已經無

我check過行3g係0.5kbps
但部機行4g係22mbps(係我間書房) 低極都有6mbps(係我房間)

有無兄弟解答到可以點壓縮d圖po上黎 佢話file太大

送的3gb快,用完就384kbps

送的3gb快,用完就384kbps
sena123 發表於 2017-3-21 12:29

係呀 但我應該用哂了
本身我用左2gb, 依家check到已經用左10gb (個3gb點都比我玩哂啦掛? 個客服都覺得好奇怪 同我講我依家應該行緊4g 384kbps 但佢唔保證我簽88plan個陣都有咁既速度

唔知係咪d客走哂 所以384kbps 變左6M~22M

回覆 4# sena123

佢而家硬加價88... 慢速lite plan..
而家間間都減, 佢逆市加價.. 我屋企人用開我又唔多想轉台.

回覆 6# mcdull

唔知4g 88plan佢快唔快
如果可以行到我依家速度都幾抵 (客服話我依家就係4g 384kbps) 我26號先會轉plan

悶聲發大財

依家係度用手機睇返鋼鍊 所以食左好多gb
諗住用1個月88plan試下先 如果用哂佢送既3gb 4g,再行佢既384kbps都係呢個速就唔upgrade個plan啦

總之我覺得投訴完, 佢賠乜俾你都好. 自己開心返就得.
不用理會佢限速定高速.
或者佢哋賠償時set錯野. 俾你快咗. 分分鐘係set錯將你變無限高速.
你去問佢, 佢反而發現set錯去修正.
你唔問佢就可能繼續用.