[操作疑難] 網上行免費 SIM

非 csl/1010 舊客先有 12 個月送
咁如果 no. mnp 左去 hello/hehe 儲值卡佢會唔會 check 到當你係舊客變左得 6 個月免費 SIM ?

非 csl/1010 舊客先有 12 個月送
咁如果 no. mnp 左去 hello/hehe 儲值卡佢會唔會 check 到當你係舊客變左 ...
hung2k 發表於 28/3/2017 08:22

唔會
因為你之前係上台先當係舊客

據我所知係會check到
佢不是check number
係check登記人名的名下有沒有使用他們公司的電話服務

所以:
在你正式使用免費sim服務時,如果你名下有其他任何號碼用用CSL, 1010, etc,就得6個月。
如你名下得一個號碼而又冇合約,就轉走再轉入去就ok

求其買張儲值卡咪得囉

所以:
在你正式使用免費sim服務時,如果你名下有其他任何號碼用用CSL, 1010, etc,就得6個月。
如你名下得 ...
亞洛日記 發表於 2017-3-28 09:47

謝謝
不過換 sim 封信好似要 3個月前唔係舊客先得
即係如果臨換 sim 前先轉可能都係會 check 到?

唔會
因為你之前係上台先當係舊客
hahahalpc 發表於 2017-3-28 09:40

我之前都係咁諗
不過諗諗下又唔知佢萬一 check 到因為咁無左 6 個月就唔抵

謝謝
不過換 sim 封信好似要 3個月前唔係舊客先得
即係如果臨換 sim 前先轉可能都係會 check 到 ...
hung2k 發表於 2017-3-28 13:02

不客氣。因為我都曾經努力過想弄成12個月,最後都係得6個月。
基於他們查到你最近3個月係舊客,所以就算轉走號碼,再重新port一個儲值卡號碼入嚟,都作用不大。最後只剩轉netvigator的用戶名這個方法了(account number相同但名不同),但就有啲煩。

不客氣。因為我都曾經努力過想弄成12個月,最後都係得6個月。
基於他們查到你最近3個月係舊客,所以就算 ...
亞洛日記 發表於 2017-3-29 00:05

我以前成功係csl客戶試過得到12個月。

方法係咁,轉走個手机臺先,安裝寬頻完佢會寄信叫你去cs出sim卡,等個半月後打去話收唔到信,叫佢再寄過,拖佢3個幾月就ok

via HKEPC Reader for Android

我以前成功係csl客戶試過得到12個月。

方法係咁,轉走個手机臺先,安裝寬頻完佢會寄信叫你去cs出sim卡, ...
topwai~威威 發表於 2017-3-29 01:13

都係一個辦法
晏啲去 smt 轉走個 no. 保平安先