收到短信,sun台升級$118 5G 42m速 其後被降至上限384kbps, 升級有無so?

想上網更流暢?立即到電訊數碼SUN Mobile 門市以$118月費升級至4G 42Mbps 數據服務計劃,每月首5GB最高下載速度42Mbps,其後本地流動數據網絡規格將會被降至上限384kbps,承諾期12個月。另須繳付每月$18行政費。適用於The Club會員於2017年3月期間升級服務。詳情請瀏覽 sunmobile.com.hk/ad_news 。受條款及細則約束。

via HKEPC Reader for Android

好似無. 用78蚊+18蚊 21M速 5GB好似著數D

想上網更流暢?立即到電訊數碼SUN Mobile 門市以$118月費升級至4G 42Mbps 數據服務計劃,每月首5GB最高下載 ...
topwai~威威 發表於 2017-3-30 00:24

威哥點解唔轉儲值卡上網?

太陽 $78  vs  薄餅 $90
太陽 $118  vs  SMT $118
4月之後:
太陽 $xxx  vs  CTExcel $yyy      

威哥點解唔轉儲值卡上網?
貧果 發表於 2017-3-30 00:55

因為我有約sun台

主要考慮點係5GB夠唔夠你用,如果夠就揀78蚊plan,  唔夠就揀呢個, 最大分別係過5GB後的128k vs 384k速度

主要考慮點係5GB夠唔夠你用,如果夠就揀78蚊plan,  唔夠就揀呢個, 最大分別係過5GB後的128k vs 384k速度

...
syeung 發表於 2017-3-30 11:07

我本身$108plan,無得轉落$78 plan, 所以$118plan差10蚊系唔系好似ok抵。

佢可能安撫$108plan用家,無得轉落$78plan, 不如就加$10上高速。

我本身$108plan,無得轉落$78 plan, 所以$118plan差10蚊系唔系好似ok抵。

佢可能安撫$108plan用家,無得 ...
topwai~威威 發表於 2017-3-30 11:22

我都係108,考慮緊轉唔轉…

我都係108,考慮緊轉唔轉…
jfile 發表於 2017-3-30 12:21

你有無試過5G後落128k?