有無咩大陸number plan 好似小米咁0月費?

百度個acct 用舊number 無keep 係咁比人reset pw
用+852/+853/一卡兩號種申訴又話收唔到message....
小米個0月費要大陸新分証先搞到.....
有咩solutions 好?

有無綁電郵  ??
我個百度雲 試過比人 入左帳 設定了 用戶名
申訴 都係電腦答覆
現在都改唔返
好在綁了電郵  可加回電話認證  改密碼

有無綁電郵  ??
申訴 都係電腦答覆
現在都改唔返
好在綁了電郵 ...
士碌架 發表於 2017-4-10 00:07

我百度云. 梆香港號碼.

百度個acct 用舊number 無keep 係咁比人reset pw
用+852/+853/一卡兩號種申訴又話收唔到message....
小米 ...
tyranid 發表於 2017-4-9 21:55

0月費乜都唔使。
咪得返嗰張移動從化卡囉。
但係你即使買呢張卡,你都要自己親自上廣州實名一次……

有無綁電郵  ??
申訴 都係電腦答覆
現在都改唔返
好在綁了電郵 ...
士碌架 發表於 2017-4-10 00:07

有email, 宜家佢一改password 我又係email改返
申訴唔到send 極個wyss SMS都話收唔到....不論用+852/+853/+86一卡2号
頭先直頭去關口收大陸中國移動都唔得

有email, 宜家佢一改password 我又係email改返
申訴唔到send 極個wyss SMS都話收唔到....不論用+852/+8 ...
tyranid 發表於 2017-4-10 01:48

ching如果信得過我,我用我大陸no.俾你鎖返個acc先,詳情可pm我

ching如果信得過我,我用我大陸no.俾你鎖返個acc先,詳情可pm我
格拉底 發表於 2017-4-10 07:43

唔好意思…理解錯咗,如果有人用咗ching你舊no.,但人地都要用百度,改Pw好正常不如你快d開個新百度acc,將云端d嘢過去新acc,萬一佢一改email你就乜都冇

回覆 5# tyranid

上面好多 reject HK SMS server
e.g., 訂票 - 鐵路/航空公司,
就算用一卡雙號(港版)都唔得
咁有辣有唔辣...港版用香港 server, 可上 FB 等等

申訴唔到send 極個wyss SMS都話收唔到....不論用+852/+8 ...
tyranid 發表於 2017-4-10 01:48

你用email 連結 改左密碼
照計 對方己經登入唔到
佢 有咩方法 再改你密碼
除非 佢連你email 密碼都有

唔好意思…理解錯咗,如果有人用咗ching你舊no.,但人地都要用百度,改Pw好正常不如你快d開 ...
格拉底 發表於 2017-4-10 07:48

啊~~明白了
樓主 用舊電話號碼 綁了百度帳
現在電話 號碼 有了新主人

變了 樓主 百度帳  綁 電郵
綁電話 控制權 在新主人

變了雙方 都有改密碼 權力

是否這樣 ???  如果是這樣  百度都唔會 有野好做
因為證明 唔到 誰是真正主人

樓主 只好打電話 聯絡舊號碼  睇下幫唔幫你攪

或者 只好開 新百度帳