有張儲左好耐既儲值卡,請問點先可以用晒錢?

中移動卡

內有$490 蚊

如果去澳門用又用唔到$48數據自由圈
只可以用漫遊$98/1日,重要得1GB

其實有咩方法可以用晒佢?

THANKS!

睇你想唔想send SMS 捐錢

send "yes5" 去 508506 可以捐 $50 (?) 給 無國界醫生
在電視廣告見到的,但網上搵唔到資料

另外商台有個節目都有 send sms 捐錢,send 去 50 881 903 ,
每send一個空白sms捐$5, 每日唔同慈善團體
http://www.881903.com/Page/ZH-TW/ProPublic_01.aspx

中移動卡

內有$490 蚊

其實有咩方 ...
ballballgun 發表於 2017-4-11 12:33

咩卡黎? 開最快的10日plan咪好快用晒囉,
再盡啲,開數據逐mb計,
每日上限$28,超快用完。

開三個長命1GB PLAN,此PLAN標價$148。

如果你一個月上網用到3GB的話,你張卡會一個月內極速降至約$46。

剩餘的金額可以用來:

(1) 開中港數據組合:$38有200MB

(2) 扣隧道費

(3) 打電話講晒佢

以上方法假設你用緊同紅卡近似的儲值卡。

中移動卡

內有$490 蚊

其實有咩方 ...
ballballgun 發表於 2017-4-11 12:33

點開漫遊plan?

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

中移動卡

內有$490 蚊

其實有咩方 ...

你果張係咩卡?
藍卡沒漫遊,其他都可以漫遊

我養一張紅卡,間中會攞去澳門漫遊數據,98蚊一日;也開過中港漫遊數據,$118 1gb/月

via HKEPC Reader for Android

不如講下用邊款卡先幫到你wor~

不如講下用邊款卡先幫到你wor~
alpacamak 發表於 2017-4-11 20:14

C姐終於出馬

中移動卡

內有$490 蚊

其實有咩方 ...

你咁講應該係2g卡

via HKEPC Reader for Android

如果找不到用途就拿去賣。