新手一問,,,,,年卡有咩介紹

各位師兄,年卡有咩介紹?

請師兄們指教,因今日見到太多唔,但係唔識揀

睇你用途和要求啦

睇你用途和要求啦
xSmart 發表於 2017-5-20 23:26

只用上網,可以不用电話功能

只用上網,可以不用电話功能
降龍十八掌 發表於 2017-5-20 23:57

4G 有 N3 用數字台 速度最高寫42Mbps,ST 用中移速度冇寫,IMC  用C記 速度最高寫42Mbps,還有其他卡,自己睇下呢度post. 好似全部包咗分鐘。

4G 有 N3 用數字台 速度最高寫42Mbps,ST 用中移速度冇寫,IMC  用C記 速度最高寫42Mbps,還有其他卡,自 ...
xSmart 發表於 2017-5-21 00:30

師兄,謝謝幫助
但知道有無4G速度,百零蚊一年既卡,唔使打电話

咁你預期用幾多流量?
少嘅 2G 華龍卡,多嘅 Networrk III 10G

隔離手機台有條咁既版規,值得參考吓

求電話介紹時,請清楚說明預算(e.g.$5200內),呎吋(e.g.5.2"),用途(e.g.遊戲、睇戲、上網、煲電話粥、聽歌、影相),對不同牌子手機嘅偏好(e.g.日本機、台灣機,國產機,韓國機等),否則在通知後不作修改嘅1天內將會被鎖上

via HKEPC Reader for Android

咁你預期用幾多流量?
少嘅 2G 華龍卡,多嘅 Networrk III 10G
wukw 發表於 2017-5-21 08:23

用量少IMC3GB年卡好似仲抵用
IMC用csl網絡市區相對有保障
華龍用cmhk都唔知幾時又壞網

用量少IMC3GB年卡好似仲抵用
IMC用csl網絡市區相對有保障
華龍用cmhk都唔知幾時又壞網 ...
kelvin_rk3246 發表於 2017-5-21 15:36

師兄說: IMC用csl網絡市區相對有保障
請問保障啲咩呢?
easycall都係用Csl,但用用下執埋,甘,點保障呢又?