真假真係唔太識分.....出左名多假貨的霞(藍色版)(懇求都有藍霞 or 高手內進)(內有多圖)

最近在網上買了一隻未開過的max factory 霞(藍色版)
當然都有爬過下文話假版的頭髮唔會開叉的~
所以我都有對過頭髮是否有開叉~~
但由於聽講了新版的假貨都已收正了這個問題~所以都不能再只係看這個特徵了,,,,,,,,,,
買時更因為係未開過而只可以係盒外看~所以我覺得更加難看得清楚......
但最麻煩的是佢就算係正版都冇任何如鐳射貼等記認的!!!
不過我都想先了解下 max factory 的出品 qc 如何~~
因為我之前都有買過他出品的  Figures ~
都覺得它的水口位係比較明顯和一些較細緻的位上色比差~

但今次我覺得真係幾差下同又多假貨的關係~~
所以都想大家可以幫下眼看下我係咪真係買了假貨了

好~先來看相:
實整體上都唔會話超差,但問題最嚴重的就係出左係d手指到......

再補上整體和臉部的相!~

如要更多相的話我都可以試下再影~~

希望大家可幫到我    (十萬個感謝!!!!!)

因為個賣家話佢自己係2006年係日本買入呢隻Figures 的~
佢連埋當時買嗰個膠袋比賣我~
個袋有間店的名~間鋪叫 " 紙風船"
有個網址~係: http://www.kamifusen.jp
唔知呢個資料對大家有冇幫助~~

真同假你分唔到咪一樣

有少少要更正  
正版 頭髮係開义的  早期翻版冇開义 後其翻版 有開义
冇雷射貼 假貨機會好高

post 個盒上黎睇睇

原帖由 RX178 於 2009-8-31 10:44 發表
有少少要更正  
正版 頭髮係開义的  早期翻版冇開义 後其翻版 有開义
冇雷射貼 假貨機會好高

post 個盒上黎睇睇

多謝大大提醒~打漏左個唔字~~意思都唔同哂~~

我首先post 個 盒d相出黎先~~
(後面)

(左面)

(正面)

(右面)

(上面)

因為下面係全白的~所以唔影了~~
因為我都有做過下資料搜集~~去過日本的yahoo 拍賣看過呢這件產品的盒和香港yahoo拍賣 賣的~~ 都係完全唔見有任何雷射貼紙的~~
http://search.auctions.yahoo.co. ... %B2%E2&auccat=0

p.s 好多謝大大回覆~

原帖由 OSIRIS_ETERNAL 於 2009-8-31 06:07 發表
真同假你分唔到咪一樣

咁又唔係呀大大~~如果真係假的我可能會買過一隻~
但如果係真的~就唔會再試的了............

理得佢正翻~咁ge condition你收唔收貨先
我就唔收~緊係要完美

就禁睇落個FEEL同白霞有D唔同,唔知係反光定其他,遲D返去睇返隻白霞對比下先

原帖由 aswqaswq 於 2009-8-31 18:03 發表
理得佢正翻~咁ge condition你收唔收貨先
我就唔收~緊係要完美

我都明白~我以我都想知多d maxfactory 的qc~
因為如果真係正版咁我就唔要再去試它的 qc
但如果係假的都可以再試下服自己再買過另一隻~

原帖由 zerolamhk 於 2009-8-31 18:54 發表
就禁睇落個FEEL同白霞有D唔同,唔知係反光定其他,遲D返去睇返隻白霞對比下先

真係有勞大大~~好多謝你~!!