火影又有新設定啦

6道仙人生左兩個仔,2個仔既後N代就係初代火影同斑
初代火影同斑係有血緣關係 佢地既爭鬥沿於血緣
岸本真係好野
但係鳴人同初代無血緣關係,都要老屈佢有火之意志
要佢繼承同內輪家族既恩怨
岸本作完依樣,即刻就改設定

原帖由 XABI 於 2009-9-4 23:48 發表
岸本真係好野

嗚人同佐助既劇情無咩大興趣
反而我好想知道團藏同班既真正背景同能力有幾顛..
猶其是班...佢同初代火影係同期人物...三代都已經老到阿伯甘...何況係初代同期(未死既話)
而且攻擊班...係直接穿過佢既身體...<===好想睇岸本點解釋

原帖由 hkarmy01 於 2009-9-4 23:55 發表

嗚人同佐助既劇情無咩大興趣
反而我好想知道團藏同班既真正背景同能力有幾顛..
猶其是班...佢同初代火影係同期人物...三代都已經老到阿伯甘...何況係初代同期(未死既話)
而且攻擊班...係直接穿過佢既身體...

穿過身體個下反而無咩特別,由卡卡西佢個招可以扭曲空間個時,已經証明左寫輪眼係可以控制空間能力。之前都話斑可以好快咁到左鼬同佐助打鬥個地方,咁基本上將佢身體前既空間扭曲、或將自己個身體放係異空間都已經唔係咩出奇既事了........

越玩越大
依家咁講者係所有忍術都係黎自木葉啦

回覆 4# 的帖子

唔係咩叫火影(木葉)忍者

原帖由 XABI 於 2009-9-4 23:48 發表
岸本真係好野

6道仙人生左兩個仔, 乜唔係龜仙人同鶴仙人咩....

原帖由 ilty 於 2009-9-6 13:43 發表
唔係咩叫火影(木葉)忍者

唔係..應該改名叫'眼睛忍者"/"瞳術忍者"...
根本就係D眼玩哂...白眼...寫輪眼...輪迴眼
猶其是寫輪眼...又看穿招式...又睇得出查克拉分佈....又出到幻術...連時空之術都用到...
真係好屈...

原帖由 hkarmy01 於 2009-9-6 14:15 發表

唔係..應該改名叫'眼睛忍者"/"瞳術忍者"...
根本就係D眼玩哂...白眼...寫輪眼...輪迴眼
猶其是寫輪眼...又看穿招式...又睇得出查克拉分佈....又出到幻術...連時空之術都用到...
真係好屈...

咪係, 特別係輪迴眼 , 連被殺既人都可以回魂 , 仲要唔係限一個人 , 係成推人 .....
[斑] 都可以控制到九尾啦 , [長門] 會輸比鳴人跟本就係比作者迫 , 勁敵都係有絶症就快死,
真係好老士 , 但係咁屈機又冇可能打得贏

死都要講鳴人同佐助最後一戰...又食返第一話結局條水...

同埋鳴人應該要改名, 用返佢老豆既姓氏, 波風鳴人

原帖由 Kameyou 於 2009-9-7 18:13 發表
死都要講鳴人同佐助最後一戰...又食返第一話結局條水...

同埋鳴人應該要改名, 用返佢老豆既姓氏, 波風鳴人

完全覺得岸本已經係度亂黎LA,唔掂唔掂