呢度有冇宅爸 ? 報到丫唔該 XD

只係我好奇地想知道 , 現實上 , 到底有幾多人係
[隱形] 宅爸 , 在家裏像個普通大人  , 但係事實上另有
[住宅] , 金屋藏嬌( 公仔 )  , 又另外有些好運福的個老婆
唔介意 , 仲同個仔樂此不疲 ,  而我就處於中間位 ,
仔未出世 , 老婆都知道我宅宅地 , 第時BB出世時會否禁就不得而知 ,
有D擔心, 唔知又有冇過來人可以同我打下氣呢
因為唔打算改 ( 我係咁細路仔 )

只係我好奇地想知道 , 現實上 , 到底有幾多人係
[隱形] 宅爸 , 在家裏像個普通大人  , 但係事實上另有
[住 ...
netmen 發表於 2012-5-28 23:39

點為知..
宅爸

如果我拉老竇落坑, 他會否成為宅爸? (拖

[正經]我個怪親戚已經成為兩孩之父, 他會不會怪落去就要睇造化[/正經]

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
亂講. 我仲未係宅, 所以就算ronald父落左坑都唔會係宅爸. (拖

全年齡既野畀小朋友見到我覺得冇咩問題
小朋友自然會有自己既興趣架啦~

點為知..
炎冬 發表於 2012-5-28 23:50

其實...... 我都唔係好會定義
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 5# netmen
理論上會上黎epc 99%都係宅

其實宅實在太廣義
對於喜歡次文化同有深入了解都叫宅
但次文化本身就冇清楚定義,宅既定義更加唔清楚
根本就冇個實際意思存在...
又點定義到邊d人係宅呢

個[宅]字已經被濫用......

個[宅]字已經被濫用......
淆底 發表於 29/5/2012 19:02

所以不宅的我, 絕對是沙漠中的清泉

rion 發表於 2012-5-29 19:41

x2 (被毆

rion 發表於 2012-5-29 19:41

eo4! 這泉水有毒   (抽搐and吐白泡