原來呢兩隻神作已登陸iOS......

價錢都合理 , 若果可以學MO系列出中文版就perfect (至於翻譯質素就後話啦)

其實呢類型game對系統要求唔高幾適合係手機/平板玩, 唯獨是你係車廂玩緊之餘可能比隔離左右D C9 OL 妹妹......

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 1# stephenlau

我到今日先睇到呢個 post,真失敗。話時話喺 google play 度搵 air  真係難搵,我打 AIR 就出左一大堆毫無關係嘅野出黎,後尾打女主角個名先 search 到 。KEY 呢間公司係咪咁手緊,放晒三隻名作出黎。其實我幻想緊,以後啲エーロ AVG game 會唔會走晒去流動平台度。

回復  stephenlau

我到今日先睇到呢個 post,真失敗。話時話喺 google play 度搵 air  真係難搵,我打 AI ...
gahqm 發表於 2013-6-9 10:32

舊 game 賣多轉收多點
好多廠都試緊流動平台

舊 game 賣多轉收多點
好多廠都試緊流動平台
usei 發表於 2013-6-9 13:04

其實文字game本質上係好適合流動平台
不過定價方面真係跪左響度
企硬PC平台嘅7k~10k羊就真係搵鬼買
賣的平的話又隨時連本都收唔返
(而家文字game賣到破萬隻就已經要還神了
唔出名果啲真係得幾百隻銷量.......)
再係咁落去文字avg真係會成為歷史

價錢都合理 , 若果可以學MO系列出中文版就perfect (至於翻譯質素就後話啦)

其實 ...
stephenlau 發表於 2013-5-30 11:18

老老實實, 與其要中文化真係不如自己學日文啦(如果唔識的話), 好多時日文都唔能夠直接翻成另一種語文,就算意思譯得近似但效果都可以好唔同, 而且譯錯係十常八九, 不論電視電影文字書都不時出事...

其實文字game本質上係好適合流動平台
不過定價方面真係跪左響度
企硬PC平台嘅7k~10k羊就真係搵鬼買
賣的 ...
闇之羽 發表於 2013-6-9 15:12

其實呢個問題之前講美少女遊戲時已討論過唔少... 其實無論咩類型嘅GAME, 個人認為都係越來越唔會出包裝版而以下載版銷售為主, 當已經有足夠人數接受到買下載版後就一定以此為主, 始終生產/發行/存倉等實貨運作所需之成本可以慳番晒, 仲可以免卻二手流通帶嚟嘅影響, 對遊戲廠來講絕對有利, 但對我等海外玩家要買就千萬個麻煩...

其實呢個問題之前講美少女遊戲時已討論過唔少... 其實無論咩類型嘅GAME, 個人認為都係越來越唔會出包裝版 ...
Xingson 發表於 2013-6-9 15:59

都唔係好麻煩啫
PSN同itunes就不嬲都用日帳架喇
android用vpn都一樣得
不過真係玩日game嘅都係ios好

其實呢個問題之前講美少女遊戲時已討論過唔少... 其實無論咩類型嘅GAME, 個人認為都係越來越唔會出包裝版 ...
Xingson 發表於 2013-6-9 15:59

一般向的至可以出口

都唔係好麻煩啫
PSN同itunes就不嬲都用日帳架喇
android用vpn都一樣得
不過真係玩日game嘅都係ios好 ...
闇之羽 發表於 2013-6-9 16:23

唔係隻隻GAME都用果D平台出架, 你唔好話你唔會玩18X果D, 乜iOS同Android官方平台可以咩?? 而家TG果個市集benq晒日本以外玩家, 連體驗版都冇得下載.

一般向的至可以出口
usei 發表於 2013-6-9 16:42

其實香港本身冇限制, 有人幫手寄就得, 大家一向都係咁做.  而且一般大網購站根本連一般向GAME都唔寄出口.