[個人自high] RO十字軍

$40買回來的次貨, 無臂甲、劍、頭飾
約14cm高

咬劍銷

加熱弄直

原裝死魚眼

加曈

白色為膠片、膠條搭整

滲一些線

完成, 劍、甲, 為手油, 效果有點強差人意, 果然還是噴油會好好多

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

無聊一問: 咁樣的加工可以賣幾多 $ ?

無聊一問: 咁樣的加工可以賣幾多 $ ?
toylet 發表於 2013-5-31 19:22

應該唔值錢,最多都只係有價無市,如果打算用黎賣,起要用噴,劍重要噴三層色

應該唔值錢,最多都只係有價無市,如果打算用黎賣,起要用噴,劍重要噴三層色 ...
zeroipm 發表於 31/5/2013 19:52

Thanks! 話哂兮手工藝.....

Thanks! 話哂兮手工藝.....
toylet 發表於 2013-5-31 19:58

我好耐以前都有做過噴好隻人型首辦羅上網賣, D人講價我可以用瘋狂黎計, 佢地隨時係出比PVC更低的開價, 一隻1/8泳裝, 對方開價 $280, 我買件都百幾元, 重有油同時間

另外又有一次, 一隻1/7坐紅椅明日香, 我放係人地鋪頭做display, 有人話想買, 開價 $150, 重話有無第二隻新貨, $%^&*(

之後又有一次有客訂左隻抱saber, 我明明落晒AA膠, 個女客回家之後用暴力除左佢條裙, 話patpat無左忽油, 而且撞到個鼻無左D油, 羅番黎叫我補油, %^&*(, 係已經噴好晒的東西上補油可不是易事

還有還有.......etc

所以我大慨賣左2,30隻人型成品之後就唔再賣, 另外因為搬左屋, 個泵都收左落床下底好多年

回復 5# zeroipm

>>個女客回家之後用暴力除左佢條裙, 話patpat無左忽油

呢單野好熟口面
你響呢度定其他地方講過?

回復  zeroipm

>>個女客回家之後用暴力除左佢條裙, 話patpat無左忽油

呢單野好熟口面
你響呢度定其他地 ...
闇之羽 發表於 2013-6-1 01:14

唔記得了, 反正好耐之前

我講過的地方應該只有HKEPC, 同已經摺左的 NFC, or 某D已經摺晒的模型鋪口耳相傳