蒼穹之戰神係唔係抄SEED GA?

話說今日第一次睇蒼穹之戰神 咁岩花園有26集...
睇緊第1集 點解D人設同劇情有D位咁似SEED既?....?

人設一樣係平井久司
唔好開膠post pls

人設一樣係平井久司
唔好開膠post pls
XABI 發表於 2015-4-10 14:37

咁我以為睇緊阿斯蘭...好似樣MA@+@....第1集又係去避難咁...

相隔多年又比我聽到有人講類似說話
所以我再一次笑左
點解唔話抄無限尼

相隔多年又比我聽到有人講類似說話
所以我再一次笑左
點解唔話抄無限尼 ...
pasupasu105 發表於 2015-4-10 20:46

綾波麗是抄長門有希的

咁我以為睇緊阿斯蘭...好似樣MA@+@....第1集又係去避難咁...
我係小魚兒 發表於 2015-4-10 02:46 PM

當年(2004)尼套屬冷門, 冇乜budget, 所以慳錢慳功夫, 不過又好好睇
今個月啱啱播完exodus, 新加角色已經唔係平井臉

當年(2004)尼套屬冷門, 冇乜budget, 所以慳錢慳功夫, 不過又好好睇
今個月啱啱播完exodus, 新加角色已經唔 ...
JIMillim 發表於 2015-4-11 00:33

不好意思,新角色照舊係平井瞼
而且當年不冷門,可能很多人都看SEED-D後才看到這套
你先認為冷門,但如果以原作來說這套絕對是高分作

不好意思,新角色照舊係平井瞼
而且當年不冷門,可能很多人都看SEED-D後才看到這套
你先認為冷門,但如 ...
pasupasu105 發表於 2015-4-11 01:28 AM

我唔知日本當地反應如何, 只知當年尼度好多人未聽聞尼齣戲

我唔知日本當地反應如何, 只知當年尼度好多人未聽聞尼齣戲
JIMillim 發表於 2015-4-11 01:53

只是當時看動畫途徑未發達起來
我那時都是剛好去日本旅行先知有尼這套野

如果再講早D,我仲四圍搵動畫VCD買
當時真係~~~~~