獨角獸ova 數問

最後出現 沙,娜娜 阿姆羅 的聲音
是否意味 沙跟阿姆羅已經正式死了?

獨角獸是否擁有精神增幅功能?
最後一段跟女妖一起擋下衛星炮
似乎比起ZZ時代捷度用新類型人力量(精神力?)
無視浮游炮攻擊,
雷射劍變粗怒劈重高MkII
跟超強頭部粒子炮 更強
話說 最強新類型人不是 嘉美由嗎。。。

其實有否跟F91同V 有關聯 因這兩套我也沒看過
或是f91跟v 已經成為黑歷史

二,肯定有, Nu Gundam 得上身有 psycho frame 已經可以推石仔
Unicorn全身psycho frame 增幅更加強

三, F91, V 都係 UC年
F91原本同V冇關連
但因為Crossbone(F97) 而變得有關連

二,肯定有, Nu Gundam 得上身有 psycho frame 已經可以推石仔
Unicorn全身psycho frame 增幅更加強

三, F9 ...
bibilubi 發表於 2015-8-6 20:03

感覺上 f91跟v 的威力不及 獨角
f91只有殘像(機戰)
v 只有光之翼(機戰)
原全不像是uc之後的機體才有此一問

感覺上 f91跟v 的威力不及 獨角
f91只有殘像(機戰)
v 只有光之翼(機戰)
原全不像是uc之後的機體才有 ...
find72 發表於 2015-8-6 21:12

因為後期既都唔係NT專用機
一般人都可以用既高性能MS

一, 應該係佢地已經進(神)化左, 脫離左肉體既新人類, 所以先同到主角溝通到
好似バナージ都一時脫離左, 不過為左條女先返到黎

一, 應該係佢地已經進(神)化左, 脫離左肉體既新人類, 所以先同到主角溝通到
好似バナージ都一時脫離左, 不 ...
checkpoint 發表於 2015-8-6 21:58

這個解釋也有點道理
不過個人認為如果沒有獨角獸幫助
男主未必“進化”到

這個解釋也有點道理
不過個人認為如果沒有獨角獸幫助
男主未必“進化”到 ...
find72 發表於 2015-8-6 23:01

巴拉G好似係比佢老豆強行開發
寶馬(笑)應該係死左

巴拉G好似係比佢老豆強行開發
寶馬(笑)應該係死左
pasupasu105 發表於 2015-8-6 23:47

阿姆羅?
馬反 後 聯邦 好似過搵過佢 搵唔到 ”當“佢死左
外傳/黑歷史就話佢未死
官方就當系平行世界
所以小弟對於佢同沙 真系死左未好有興趣
不過睇落uc 最後果一小段對話似系樓上所說
兩條友系馬反後一齊“進化”左

阿姆羅?
馬反 後 聯邦 好似過搵過佢 搵唔到 ”當“佢死左
外傳/黑歷史就話佢未死
官方就當系平行世 ...
find72 發表於 2015-8-7 00:03

馬反最後唔係得阿姆羅放彩虹光?
馬生好似淨係係個波裡面搖下搖下
其實我無咩心睇GUNDAM系列
我比較鐘意睇UC果D雜魚之間的戰爭
所以有錯請指