東拉西扯炒埋一碟, 係日本滯留兩星期紀錄

今次其實無乜特定目標, 所以啲相比較亂, 志在同各位師兄分享吓......

1.  立川あにきゃん2016

今年主題三姑奶大戰20週年, 橫山智咗到場開Talk show(可惜無cos), 人地對肖象權真係好重視, 雖然係户外但都唔比影相, 當然最後梗係唱翻隻定番飲歌ゲキテイ先收工

始終年代久遠, 現場得佢cosさくら(仲要係主辦方啲staff)

最正係見到對夫婦推住BB車cos大神同すみれ

現場大量痛車陳列

2.  ご注文はイラスト展ですか??

場內任影唔嬲, 擸定二期客源

可以做wallpaper都得
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

3.  藤子·F·不二雄博物館

唔知點解平日都可以咁多小朋友唔駛返學

期間限定部份原稿比影相

4. LL / LL Sunshine 聖巡?

好多師兄熟過我都唔駛加旁白

隔籬台

只能在夢中延續

一於去遠啲揾千歌

同佢做咗成晚......鄰居

可惜代價不菲

Information Centre似水團專門店多啲

山上沼津市立長井崎中学校浦之星女學院已豎立告示不得靠近, 只能遠觀

睇過實知邊度不用介紹

沼津站前開咗官方cafe, 有興趣可以去睇吓

5.  ちびまる子ちゃんランド

櫻桃小丸子的家鄉------靜岡

書櫃上有收藏中文版

自問恥力十足嘅可以一玩

6.  伊豆テディベア・ミュージアム

名就話睇泰迪熊

實際就......一半一半

呢度比三鷹有度好. 就係可以任影相

仲有大人版貓巴士任你坐

7.  其他什相 / 感想

係Akiba路上收到呢張咁嘅嘢

上佢網址睇返原來Cable TV有介紹過, 當maid cafe成行成市嗰陣算係另闢途徑? 不過依家maid cafe真係難做, 今次第一次見maid cafe做飲放題, 真係世界難撈。

新海誠進入主流大眾巿場, 係Tokyo Dome宇宙博物館擺展覽, 有人開始認為佢可承接宮伯地位

但我有啲保留, 佢係題材上暫時仲係比較單一, 之前追逐繁星的孩子見到佢想衝破局限但奈何明顯未能成功, 期望嚟緊作品佢能擴闊題材。

Production I.G.係涉谷開咗門市, 有得比$睇攻殼機動隊VR特別版

係路上發現一個食肆燈箱

入面係咪有得食戟呢?

多謝收看

癈癈地問句 大概用左幾多錢

癈癈地問句 大概用左幾多錢
zz68018723 發表於 2016-11-21 21:27

我估佢用14日JR pass, 機票~$2000
酒店估佢唔到, 一晚貴宿可過1萬yen........

我估佢用14日JR pass, 機票~$2000
酒店估佢唔到, 一晚貴宿可過1萬yen........
0186 發表於 2016-11-21 22:04

尼D旅館我都住過
最平都要3萬幾YEN
我個時係飛驒住
一到時間就會黎幫你開床
PS:無花咲的年輕女將

有時間upload翻啲補充資訊

1. IG Store介紹

2. 水團聖巡地圖

唔想等巴士豪啲嘅可以揾佢地幫手

當地觀光業界近排玩緊呢樣, 真絕

回覆 6# 0186

依家各地方JR出咗咁多區域性pass我已好耐無買過全國版JR  pass, 賣價貴, 你要賺到張pass除非日日天南地北搭上搭落否則無數為。
酒店我多數住business hotel, 當然要浸溫泉就另計啦......

回覆 7# pasupasu105

今次遇到個後生女將 (雖然娘啲, 典型鄉下日本妹), 酒店應該係貪佢識少少英文先揾佢招呼我