初奏 :║

好似冇人講.............?  今日荃灣    **撞 理大藝墟2017 - 映月祭

香港同人管弦樂團『初奏 Premiere』
日期︰2017年1月22日
時間︰下午3時半 (約兩小時)
地點︰荃灣大會堂演奏廳

不用排,不用搶.....好似仲有好多位.......... *可現場買票入
話晒去得到演奏廳, 當自己去左京都府
https://www.facebook.com/events/1161572433926148/

理大藝墟2017 - 映月祭
理大藝墟2017-映月祭
日期:2017年1月22日
時間:12:00pm-18:00pm
地點:香港理工大學

單是一月已經有兩次同人event撞期......大家點睇?
但今日果兩個.......魚與熊掌.........想兩邊都去
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

一陣過去聽初奏

初奏 好正,不過前面有對情侶死唔停口調個位先聽得落

>初奏開左個好頭, 一開始唔多口水, 一來就是魯邦三世, 應該好多人都唔識/下開始了?
>講真....好多不客氣的觀眾: 點解冇e樣果樣, 死唔停口...死唔停口...死唔停口, 用手機拍照
>snow hal真的要打call嗎? 我沒打,亦一早就知是有re-arrange, 不可能照原先咁打, 但太多LLer?? 照打   睇返少女與戰車演奏都知:不用打call

初奏睇得出好比心機, 絕對唔係hea既band show
>今次算係同人樂隊最多弦樂的一次, 真的喜出望外
>重點有關演奏一定是吹奏吧上低音號, 注意點落在單/雙簧管上, 一入場就知道吹奏部係邊兩首, 果然單/雙簧管分別是曲中獨奏重點, (推倒後)簧管的音色不再冰冷
>可惜今次沒上低音號  也沒有麗奈的獨奏
>指揮, mc 係令今場演出加分, 加上場刊插畫好比心機
>今次的曲選很多色士風使用的歌, 應該是總監喜好?
>之後有epc 的高手也是同人管弦樂團的成員

戰爭開始左......花生mode

個人觀點: 初奏首SH不適合打call, 官方都已經將背景燈白轉橙已經好夠

http://hkacger.com/archives/34343
ACGer出左
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

個人觀點: 初奏首SH不適合打call, 官方都已經將背景燈白轉橙已經好夠

ACGer ...
0186 發表於 2017-1-23 13:56

叫他睇番涼宮ハルヒの弦奏啦.

叫他睇番涼宮ハルヒの弦奏啦.
ronald 發表於 2017-1-23 14:39

涼宮ハルヒの弦奏可能有d年份, 近d有《少女與戰車》管弦樂演奏會

昨日看到不少人在中場休息後亂咁坐, 走去坐最貴的票位置 (相信他們手上的票不是那區)
係我後面有鼻鼾聲............笑

ACGer ...
0186 發表於 2017-1-23 13:56

條煩膠吹很大,攞咩世界級表演黎講
吔蕉啦,學界standard同world class standard比,為_人而_人
咁想睇world class perf就去HK phil買飛睇飽佢,走黎睇學界表演做咩勁

依種人同 "偽英文ABC"/"要去taste買野唔再去百佳" 無分別
為左乞人地啲認同感而硬套 狗s理論
假品味,真自卑

涼宮ハルヒの弦奏可能有d年份, 近d有《少女與戰車》管弦樂演奏會

昨日看到不少人在中場休息後亂咁坐, 走 ...
0186 發表於 2017-1-23 15:14

前面有pair情侶 係咁錫又係咁傾計

我以為毒L節目實 享受到單身moment...
中場轉去坐側邊。。。(同一排)

樹琴真係太細聲,無幾可聽到 裝飾多過出音,三角鐵清脆俐落,40支小提及亦變化豐富(左右20/20), 4支中提琴, 4支低音大提琴... 弦樂認真無得彈 但MC想自high果首歌就戰鬥力減半... 應該無排先唔奏