韓版LG LU6200 LG Optimus LTE 黑色(即港版P936)[END:28/5/2012)

放95%新韓版 LG LU6200 ,LG Optimus LTE 黑色
全套包電池,叉電器,數據線,耳機,手機套, 已貼保護貼(保護貼有少花) 已ROOT
行Android 2.3.6 ,港版P936 100%移植國際版rom,使用咁耐未hang過機,完全運作暢順,交收時再教點樣recover安裝其他rom同root機..

放機原因:因為想換Galaxy Note,部機系另一平台購買,買果時$2850,到依家用咗兩個禮拜,因為唔系行貨同水貨,系原裝韓國貨,所以冇保養, 只設私保7日,

LG LU6200的整機尺寸為132.9×67.9×10.5mm,這款產品的厚度僅為10.5毫米,重量僅為123克 , 而4.5英寸的觸摸屏分辨率高達1280×720像素720HDq,該機採用的是AH-IPS顯示技術。除了 ​​處理器以外,內存方面也比較給力,採用的是1GB RAM+4GB ROM的組合方式。支持1080p視頻錄製,同樣可播放1080p影片,前置攝像頭像素為130萬。 採用雙核 1.5GHz Scorpion 處理器(看來雙核 1.5GHz 的手機不止一部), 搭配 Adreno 220 GPU,並備有一個 800 萬像素自動對焦鏡頭,配有LED 閃光燈,支持 U+ LTE 高速網絡(理論下載速度可以達到 75Mbps ),同時還支援一個前置的 130 萬像素鏡頭。其它規格包括 1GB RAM,4GB 內置存儲容量,1,830mAh 電池,無線方面支援比較全面,支援 801.11b/g/n 和藍牙3.0,還包括 DLNA,MHL,WiFi Direct 及少見的 NFC。

START: $2000
BID:$50
EAT:$2500

跟機另附2GB MicroSD卡,裡面有ROOT機軟件,另有其他ANDROID常用軟件,如EAT會改跟8GB Adata Class 10 MicroSD卡一張..(張micro sd卡我買果時唔跟架,系額外自己買架)

http://www.android-apk.com/2012/ ... %e6%8e%a8%e5%87%ba/

http://www.hksilicon.com/kb/articles/39270/LG45-AH-IPSLU6200

以下另附啱啱測試既評測

標題完結日期錯誤
韓版LG LU6200 LG Optimus LTE 黑色(即港版P936)[END:30/5/2012)

ok,thanks,已改...

有冇盒?
係咪已經港行rom

冇盒,依家行近港行即P936 rom,上面幾副圖可以睇到,睇跑分果度有埋時間列埋證明系我部機測試既, 我覺得呢個ROM最好,到依家未HANG過機,又未自動RESET過, 論壇話系100%移植架.另外仲有一個超頻1800Mhz Rom,跑分超過7000, 不過覺得冇需要,依家呢個已經好好用. 交收果時會教埋點樣root機,去邊度DOWNLOAD ROM,方便之後既更新,

係咪用唔到4g
其他功能冇問題
因有人話nfc, bt 用唔到

Sorry ar, 呢層我唔系好清楚喎,因為我依家都唔系用緊4G網絡喎..

至於NFC功能,啱啱上網睇LU6200系用到架喎..好似可以更新架,我都未用過,你上其他平台睇吓啦,,其實我都唔系好熟,部機平時都系玩吓WHATSAPP,打吓機咋,其他功能其實好多都未用過,THANKS

至於NFC功能,啱啱上網睇LU6200系用到架喎..好似可以更新架,我都未用過,你上其他平台睇吓啦,,其實我都唔系好 ...
hkedem1668 發表於 2012-5-23 23:55

代答~
4G 係用唔到, NFC 的話 FLASH 左港ROM 係會冇左NFC. 因為港版冇NFC.
BT...  SU640 就講唔到電話, SU6200 就唔CONFIRM 喇~

代答~
4G 係用唔到, NFC 的話 FLASH 左港ROM 係會冇左NFC. 因為港版冇NFC.
BT...  SU640 就講唔到電話,  ...
casper326 發表於 2012-5-24 00:03

師兄,唔該晒,咁其實當高階既3G機黎賣,呢部機既性價比都OK, 因為我女友叫我跟佢換埋GALAXY NOTE,所以至放呢部機 , 系呢個ROM上,暫時真系未有問題出現過,未試過跳GAME跳程式 ,又行得穩定,而夜晚瞓教待機既耗電量大約5-8%左右,大致上我知道既都講咗啦,睇吓有冇師兄有興趣BID啦,THANKS!!