出售 HP laptop 一部 (C2D 2.2Ghz, 2GB RAM)(注意內文及圖片) 2-8-2012

物品名稱 --- HP Pavilion dv6500, 約7 成新
CPU: Intel Core 2 Duo T7500 2.20Ghz
RAM: 2:00GB
HDD: 原裝已壞, 換了WD Scorpio Blue 320GB (見圖3)

數量 --- 1
即食價 --- 沒有
底價 --- $700
每口叫價 --- $10
保養期 --- 私保3日
貨品的工作性能及包含的配件 --- 大致正常 , 有花 (多處)
有兩個問題:
1.) mon 左上角有斜紋暗影, (留意圖5)
2.) keyboard space bar 必須按正中間 , 如按最右邊會冇反應

交收方式/地點 /期限 --- 星期一至五旺角MTR, 18:30-19:00

圖1: 外殼, 有花

圖2: hardware

圖3: 原裝已壞, 換了WD Scorpio Blue 320GB

圖4: DVD測試 , 可完成燒錄win7 iso

圖5: Mon 紅色部份有斜紋暗影, 已盡量拍好D 但用相機拍MON好有難度, 圖中紅圈外暗影並非MON 問題而係好難影得清, 自問D斜紋都有D礙眼, 如果接受唔到唔該唔好bid, 免得大家白行一躺

HP Pavilion dv6500
底價 --- $700

15吋?

15吋?
roy0307 發表於 2012-7-30 02:52

15.4, 1280x800

請問有沒有詳細的Spec ?
電池可用多久? 仲有冇盒? Thanks.

請問有沒有詳細的Spec ?
電池可用多久? 仲有冇盒? Thanks.
mingsmac 發表於 2012-7-30 11:13

冇盒,Spec 晌上面寫左,補一補display 係onboard intel
電如果正常唔睇戲大約2個鐘,因為一直冇插電池只插火牛當desktop 咁用冇咩留意
雖然冇咩用過舊電,但出POST前已試叉滿電再放置半小時,電池運作正常

Thanks, 其實想知佢周邊o既Spec
eg. 有冇hdmi, express card I/O 之類

Thanks, 其實想知佢周邊o既Spec
eg. 有冇hdmi, express card I/O 之類
mingsmac 發表於 2012-7-30 11:28

冇HDMI, 有VGA ,有PCMCIA (但唔記得咩VERSION),USB 2.0

What is the original OS?  Windows 7 HP 64 bit?

$710