[固態硬碟] 已減價 Intel 730 240GB SSD Reseller kit 彩盒版 五年保養 2014-11-27

出售2盒  Intel 730 240GB SSD Reseller kit 彩盒版 五年保養

購自AMAZON... 美國進口貨...有收據(2014-11-10)...

有兩盒...

有關保養請直接聯絡 Intel Customer Support ... 5 年保養

Intel 會安排速遞上門收件檢查

http://www.intel.com/support/contact/apac/apac_contact.htm

http://www.intel.com/support/ssdc/hpssd/sb/CS-029645.htm

只用作測試一次...

ITEM A $1180  EAT

ITEM B $1180  EAT

全食優先...全食價 $2250

只限 太子/旺角/油麻地/深水埗/牛頭角/彩虹 交收...

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

出售2盒  Intel 730 240GB SSD Reseller kit 彩盒版 五年保養
singsing12345 發表於 2014-11-22 18:39

請問如果一般用家(end-user)購買及使用無問題嗎?
我驚要保養服務時,Intel 會因為你唔係 Reseller 而拒絕提供保養,變成無保。

購自AMAZON... 美國進口貨...有收據(2014-11-10)
singsing12345 發表於 2014-11-22 18:39

保養期內有咩事就要用速遞(UPS/FedEx/DHL/etc.)寄個去美國 Intel,對嗎?

請問如果一般用家(end-user)購買及使用無問題嗎?
我驚要保養服務時,Intel 會因為你唔係 Reseller 而拒 ...
BEpsilon 發表於 2014-11-22 19:18

唔駛的.問過INTEL員工.話KEEP番發票.貨品故障的話,INTEL 會搵人上門收件的

(一定要KEEP發票)

已加圖片
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

唔駛的.問過INTEL員工.話KEEP番發票.貨品故障的話,INTEL 會搵人上門收件的

(一定要KEEP發 ...
singsing12345 發表於 2014-11-22 19:40

香港都得?

香港都得?
ss310251 發表於 2014-11-22 21:59

香港都得

上intel網或打比客服,登記ssd上幾野資料,就查到有冇保,只係有單保長啲。建議用上網登記,因為客服非香港人,溝通好辛苦。intel會向聯邦快遞申請付運,你會收到email有一張快遞單及3張空運發票,印出來包裝好就可以打比聯邦快遞上門收件,免付款intel包郵來回大馬廠

上intel網或打比客服,登記ssd上幾野資料,就查到有冇保,只係有單保長啲。建議用上網登記,因為客服非香港 ...
a123123456 發表於 2014-11-23 01:35

THANKS 師兄

回復 8 #singsing12345

但要注意,oem版係冇保

兩隻行RAID 0 read/write速度如何 ?