[手機及配件] IPHONE 5 黑色 16GB (END 2015/1/5)

售 IPHONE 5 16GB 黑色
100%正常 80%NEW 邊有少花
$1450起
$20 BID
$1550 EAT

(已EAT,待聯絡交收)

$1550 EAT

BACKUP EAT

回覆 2# fkm5213131

fkm5213131 請盡快留電話聯絡~15:45前未能回覆,BACKUP上

一開始有講明15:45前未能回覆當放棄咩?

回覆 5# nelson

EAT後應自動留電話聯絡,佢EAT後我PM佢,佢都不在線,大家都知iphone日日唔同價,有backup買家,而對方已留電話聯絡

回覆  nelson

EAT後應自動留電話聯絡,佢EAT後我PM佢,佢都不在線,大家都知iphone日日唔同價,有backup ...
PD7100 發表於 2015-1-1 15:27

盡快留電話係應該 但亦唔係必需
如果你咁急交收 你一開始應該講明幾時之前要覆/ 幾時之前要交收
咁除非係佢EAT後主動放棄交收 或者超過一個大家認為唔合理既時間唔覆 (例如24小時)
如果唔係無理由咁樣單方面取消交易 由Backup個位補上

回覆 7# nelson

咁我應該等到幾時呢?

回覆 7# nelson

7. 賣家可把不多於十件的貨品集中於單一買賣帖內。所有多於十件以外的貨品請於另日另帖出售。每項貨品只接受一個補食出價回覆,在第一個補食回覆後五分鐘還作出補食回覆將視作違規處理。若被『即食』的貨品因故未能售與即食的買家,第一位後補食的買家在發出後補食的回帖24小時內,有責任履行交易。
我是否唔可以等太耐呢??(真心唔識,等你指點)

回覆  nelson

咁我應該等到幾時呢?
PD7100 發表於 2015-1-1 15:35

10.買賣帖內嚴禁吹水回應,買賣初步達成後,雙方皆有責任儘快(24小時內)pm聯絡對方交收事宜。

即係24小時內