[硬碟機] TOSHIBA 3.5" 3TB 7200 RPM 64MB SATAIII (End:16-5-2015)

a. 物品2名稱 --- TOSHIBA 3.5" 3TB 7200 RPM 64MB SATAIII
b. 數量 --- 1
c. 即食價 --- HK$600
d. 底價(等同最低出售價) --- HK$500
e. 每口叫價 --- HK$10
f. 保養期 --- 行貨有保養,保到12/08/2016
g. 貨品的工作性能及包含的配件 --- 85%新,但成日同主機唔夾,所以放售。
h. 交收方式/地點 /期限 --- MTR中環站至灣仔站, 荔景站至香港站, 荃灣全線,時間為6:00PM - 6:30PM(因地點而異)

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有冇健康圖?

由 美國白宮 發出

有冇健康圖?

由 美國白宮 發出
毒得太遲 發表於 2015-5-12 07:38

正如我所講,唔夾部機....所以都比唔到健康圖....SORRY
不過有保養,就算有咩問題都有得保

講下我情況啦~
部機應該都最少5年啦,用WIN7。
由上年買返黎開始,用幾日就出事。要斷電斷線放幾日先用得。(健康圖明明正常)
後尾直情要FORMAT HDD先用得!!!
最後仲只可以卡係DOS畫面入唔到WIN(BIOS唔一定認到HDD)
成日無哂DATA真係頂佢唔順,所以放售。
OT: 個人認為係底板問題,因為插呢隻HDD會有機會連其他HDD都認唔到,
呢隻HDD斷電斷線後又正正常常

回覆 3# 蒼之星雲

HDD唔會有唔夾底板呢個問題,係HDD有暗病,啟動時拖死,唔駛平賣,上代理換過隻就可以。

回覆 1# 蒼之星雲

邊間代理保?

回覆  蒼之星雲

HDD唔會有唔夾底板呢個問題,係HDD有暗病,啟動時拖死,唔駛平賣,上代理換過隻就可以。 ...
kin1933 發表於 2015-5-12 09:47

THX C兄~
不過我都懶得搞,D DATA死黎死去太煩啦~
賣唔出先試下整

回覆  蒼之星雲

邊間代理保?
ramonmak 發表於 2015-5-12 11:04

廣源行 (zodiac)

好明顯HD有問題,交去代理檢查.人地平一百幾十買返去都要攞去整

幾肯定係硬碟有暗病。

正如我所講,唔夾部機....所以都比唔到健康圖....SORRY
不過有保養,就算有咩問題都有得保

...
蒼之星雲 發表於 2015-5-12 07:52

9成9係壞